fredag 30 juni 2017

På samma sätt jag tycker att skrapdan är den bästa dagen på hela julen är det här den bästa dagen på hela sommaren. En stor skillnad dock...skrapdan är alltid samma datum medan den här dagen har olika datum år från år. 

Dagen som är den bästa på hela sommaren är den som börjar med en vanlig arbetsdag och slutar med semester. Den dagen som är början på en lite längre ledighet. Det är den bästa dagen på hela sommaren, på hela långa sommaren. Dagen då allt är kvar, alla sköna sovmorgnar, alla kaffemuggar ute i morgonsolen, alla regniga dagar när det passar att kolla in film, alla myggbett (okej de är inte så positiva) och alla spontana sommarsaker som alltid brukar dyka upp. Men framförallt alla dagar när man inte behöver göra någonting alls....ingenting alls. 

Njuter just nu av att göra ingenting i växthuset som har fått en ansiktslyftning i form av nya möbler, (förstås på rea) fast jag ligger som vanligt i hängmattan.....men de nya möblerna är sköna att både sitta och ligga i de också. Jag har faktiskt provat lite olika placeringar där ute....

Jag känner mig i alla fall väldigt privilegierad en kväll som denna, när solen skiner och fyra veckors ledighet ligger framför mig. Att jag är ledig märks för jag har redan påbörjat min sommarläsning. En bok är avverkad denna kväll och nästa är påbörjad (recension kommer sen). Att jag redan klarar av att läsa böcker och njuta av dem betyder att jag har lyckats hitta semesterlunken....efter fem timmar....det tyder på skicklighet. Jag tolkar det som att jag egentligen inte är gjord för att jobba utan detta med att vara ledig är min grej, det är det jag är proffs på. Min stora talang!!