lördag 10 mars 2018

Jag tror faktiskt att hon lyssnade, Gumman Tö. En stund efter att jag postat mitt inlägg i morse slutade snöflingorna singla mot marken och solen bröt igenom molnen. Den glittrade och glimmade i snön och har under dagen jobbat hårt för att locka ut alla innesittare i vårvintern. 

När jag klev ut på bron för att ta min vanliga lördagspromenad blev jag välkomnad av en mängd fåglar som kvittrade och sjöng. Faktum är att de satt i buskar och träd längs hela promenadvägen och sjöng....det var nästan så att jag ville brista ut i sång själv....

En underbar dag, det tycker till och med en vinterskeptiker som jag. Framför garageporten har snön smält undan lite grann så asfalten tittar fram men till dess att jag kan sitta framför vardagsrumsfönstret och njuta dröjer det nog längre. Mängden snö där är inte att leka med, men tids nog försvinner nog den också. 

Ja, jag vet att de hotar med mer snö nästa vecka....men just nu njuter jag av varenda liten droppe som trillar från tak och hängrännor. 






Det finns hopp!




Nu är jag less. Det spelar ju ingen roll åt vilket håll man tittar så är där snö och den fortsätter komma dessutom. Under gårdagen lyckades jag pricka in en promenad den korta stund solen försökte tränga genom molnen, men sen tog det tvärstopp igen och snön tog över. Alltså vad är det med Gumman Tö som inte har fattat att det räcker nu? Dags att stå emot Kung Bore och visa vem som bestämmer.  

Jag förstår att alla vinterälskare njuter fullt ut nu, men kan vi inte bara komma överens om att det räcker. Min önskan är att det ska  töa så pass att snön vid väggen försvinner så att det går att sitta där de stackars ynka solstunder som bjuds under lediga stunder. 

Nu ska jag i och för sig vara tacksam för att det snöade rätt mycket igår, det innebar att jag faktiskt kunde fokusera på pluggandet och hann med en del av det som släpar efter. Dessutom inspirerade snön till att röja undan en del inomhus här hemma vilket gör att jag inte längre behöver skrapa av fötterna innan jag lägger mig i sängen....

Idag är planen att ta en promenad, fixa med tvätten som hänger på linorna, laga nån slags mat, äta samma slags mat som tillagas, träna mitt knä och läsa lite. Helst skulle jag vilja sitta ute i solen mot en varm vägg med en kopp kaffe men det får jag fortsätta att drömma om. 

När kommer det att töa undan så att jag kan sitta mot väggen? Lagom till midsommar känns det som. 

En solgul knopp lyser upp när solen inte gör det, hurra för solgula blommor! 

När kvällen kom var hela knoppen utslagen, underbart!