söndag 22 april 2018

Nu känner jag mig nöjd, faktiskt riktigt nöjd. Jag upptäckte att det fanns en smal gång närmast huset där gräset var framme så det gick att gå utan att pulsa i djup snö. Det innebar att jag kunde bära undan sparkar, spadar och annat som hör till vintern till baksidan, om än det var lite bökigt. Med lite trixande lyckades jag dessutom öppna förrådsdörren på glänt. Alltså kunde jag ta ut ett bord och två stolar att ställa på framsidan. Hurra, det är vår! 



Med små violer i krukan på bron välkomnas våren till vårt hus!



Just nu har jag nått ett läge där jag inte har det minsta lilla tålamod med snöhögar längre. Detta trots att snön försvinner i rasande fart, i alla fall i de lägen där solen kommer åt. Det innebär att framsidan av vår tomt snart är helt snöfri medan det på baksidan fortfarande är meterdjup snö....jag undrar så när jag kommer in till vårt förråd igen?

Äntligen har alla elkablar töat fram i alla fall, hurra! Det innebär att belysningen på utegranen kan tas in och julen får påbörja sin reträtt på allvar, jag ska göra mitt bästa för att minimera spår efter julen på framsidan idag. Men jag måste be Gumman Tö att jobba lite hårdare så att vägen till uteförrådet blir framkomlig. För ännu kan inte den stora halmbocken som står i växthuset gömma sig där ute....dit är dörren ännu stängd.

Ligger och kollar in nyheterna och konstaterar att det är två händelser som dominerar helgens nyhetsflöde. Den ena händelsen är FN:s säkerhetsråd som har möte i Skåne. Man tänker att det ska underlätta att hålla mötet på en neutral plats, gården Backåkra, vilken ägdes av Dag Hammarsköld.

Den andra nyheten är att Avicii, Tim Bergling dog i fredags, alldeles för ung. Han hamnade i en framgångssaga men där baksidan av berömmelsen var utbrändhet, sjukdomar och en vilsen ung man som ropade efter hjälp. Jag rekommenderar starkt att titta på dokumentären om honom, den är ärlig, naken och hjärtskärande.
 
Snön har gått hårt åt utedekorationerna.

Allvarligt, på en skala...hur kul är detta??