söndag 15 september 2024

Om jag inte helt missminner mig var det nyss den första september....plötsligt har halva månaden gått. Vad hände? I går morse insåg jag dessutom att hösten hade anlänt. Vad jag än tycker om det. Första tecknet var att mina vänner småfåglarna knackade på rutan i sovrummet på morgonen igen. Några talgoxar turades om att se till att jag uppmärksammade dem. Nästa tecken, när jag gick ner i källaren för att vattna blommorna, var att det kändes varmt och skönt därnere. Jag som varit orolig för att det varit något fel på elementen insåg att det fram till dess inte varit tillräckligt kallt på nätterna för att det skulle gå ut någon värme på dem. Snart är det dags att skruva på värmen på övervåningen också. Det är nära nu, fryser rejält om tårna när jag som vanligt går barfota inomhus. Men jag avvaktar någon dag till.

Helgen har använts till att fortsätta förbereda för vintern. Hur trist det än känns. Jag kommer så väl ihåg i våras när jag plockade fram utemöbler och annat ur växthuset hur roligt jag tyckte att det var. Lika tråkigt är det att inse att sommaren obönhörligt lider mot sitt slut. Samtidigt är det skönt att få en början på det som ska göras utomhus. 

Faktum är att jag har hunnit en hel del. I rabatten på framsidan klipptes en del växter ner och älvorna och deras hus har magiskt flyttat till deras vinterland. När jag klippte i rabatten lyckades jag inte bara klippa växter, jag klippte av sladden till en av min solcellsslingor också. Lite onödigt kan tyckas. Men framförallt klumpigt. Fast med hjälp av en tång och eltejp så lyckades jag laga den. Nu håller den ett tag till i alla fall. Nog kan det få lysa i rabatterna ännu. 

Altanen är också tömd på grejor. Möbler in i växthuset och poolen tömd på både vatten och luft. Idag har jag inte gjort så mycket utomhus, mer än att ta en promenad och sedan bära ner myggdörren från sovrummet till förrådet. Inomhus har jag dock gjort mer. Plockat bort vissna blad från blommorna, renbäddat, dammsugit, torkat golv och kört ett gäng tvättmaskiner. Tyvärr räcker inte det för att ha fått övertag gentemot tvättamöban. Den leder med minst tre poäng. Å andra sidan var det länge sen den vann över mig så det är den väl unt. 

Nu tänker jag fortsätta att läsa ett tag, för nu blir det inte mer gjort idag. Imorgon börjar vintertiden på jobbet. Då blir arbetsdagarna fyrtiofem minuter längre. Bara att börja längta till våren igen då....fast först ska vi ta oss igenom resten av hösten, jul och flera vintermånader. Tur att jag har en hel del roligt att se fram emot den närmaste månaden. Men nu....åter till boken. 

Nu ser man kanten runt rabatten igen.

Många måltider har kunnat intas utomhus under helgen. 

En av veckans dagar bjöd på en fin promenad till jobbet.

 

söndag 8 september 2024

Ännu en vecka har gått. Lika snabbt som vanligt. Vädret har bjudit på en underbar vecka som har gjort att sommarkänslan hängt sig kvar. 

I fredags blev det en trevlig kväll med goda vänner. Vi började på altanen och flyttade in i växthuset när kvällen blev svalare. Där satt vi kvar till dess att fredagen byttes mot lördag. En skön energiboost efter arbetsveckan. 

Idag har jag trots sommarvädret påbörjat höstjobbet i trädgården. Eller egentligen inte i trädgården ännu, men på altanen. Jag tömde alla krukor på växter. Skönt att passa på medan det fortfarande var torrt i krukorna. Då blev det inte så tungt att lyfta säckarna. 

Resten av dagen ägnas åt tvätt och en ny serie på Netflix, Kaos. En amerikansk serie kopplad till den grekiska mytologin. Lite drama och en hel del komedi. Jag gillar den.



Kryddor skördade från altanen. 


söndag 1 september 2024

Nästa gång jag bestämmer mig för att ta en veckas semester efter att ha jobbat några veckor i början av en termin, vänligen tala om för mig att det inte är den bästa av idéer. 

I måndags när jag skulle jobba igen var det dags att väcka hjärnan ännu en gång. Måste erkänna att jag inte var helt och hållet på banan. Eller helt och hållet, jag var inte alls på banan. Upptäckte att jag hade ett antal presentationer under veckans tre första dagar jag inte hade förberett. Något som borde gjorts innan min extra semestervecka. Men det gick trots allt. Jag får väl tacka min erfarenhet och förmåga att arbeta koncentrerat när det behövs. Så var det plötsligt fredag och jag började känna att jag hade kommit ikapp. Det kändes bra då och känns fortfarande bra nu inför en ny arbetsvecka. Så vitt jag vet har jag inga presentationer eller föreläsningar jag inte har förberett den här gången. 

Helgen har varit fin. Igår stod jag med ett loppisbord på stora återvinningen. Trots hot om regn var vädret fint. Solen sken men vindarna var lite svala. Inte lika mycket folk som förra gången jag deltog. Men det var bra ändå. Träffade många trevliga människor. 

Den här dagen har mest ägnats åt tvätt och fjärde säsongen av The Umbrella Academy. En liten promenad och kaffe hos mor också förstås. 

Nu ska jag skriva en del recept och så småningom förbereda mig för ytterligare en arbetsvecka. Lagom ansträngande.