söndag 31 maj 2015

Mors dag och alla flöden i de sociala medierna fylls av fina saker barnen (unga och gamla barn) gör för sina mammor. Så även i mitt flöde. Jag vet att alla inte har ett helt okomplicerat förhållande till sina mammor, där det inte stämmer. Alla har ju inte sina mammor kvar heller utan de är änglamammor.

För mig är en mamma någon som symboliserar kärlek och omtanke. Som finns där i roliga stunder men även i de svåra för att stötta och trösta. 

En mamma är någon som kommer med kloka råd men hon kan också vara den som puttar på för att få dig att våga det där lilla extra ibland, att våga gå utanför ramarna. 

En mamma är den som lagar din favoriträtt men hon lagar även mat som gör att man får testa smaker man aldrig trodde att man skulle gilla. 

Mammor kliar på ryggen, borstar håret, stryker över pannan när man är sjuk, läser sagor, knyter skosnören och stryker den där besvärliga blusen så man slipper det själv. 

Det finns förstås stunder under uppväxten när man kan tycka att mamma är besvärlig, tjatig, arg och kanske till och med pinsam. Det hör till, så ska det vara. Det betyder bara att man är lite lik sin mamma och det vill man inte riktigt bli påmind om i en viss ålder. När man är äldre däremot finns det få saker som kan göra i alla fall mig mer stolt än att få höra att jag är lik min mamma. 

En mamma har en outsinlig brunn att ösa sin kärlek ur, den tar aldrig slut. Vad som än händer finns hon där. Sån är min mamma och sån var min mormor. Så hoppas jag att jag är för min son, en varm trygg famn med kärlek som räcker till universums slut och tillbaka igen. 

Både godsaker att äta och en uppmaning som verkligen kan göra gott för mig!