måndag 18 juni 2012

Den underbara morgonen fortsatte med en riktigt härlig sommardag. Nu är kvällen här och jag avslutar den med att stå och titta på alla bin och humlor som surrar i rönnblommorna. Det är verkligen gott om dem i år. Blommorna är så vackra, synd bara att de inte doftar lika gott som de ser ut. Doften påminner snarare om....kattpiss.....
Vackra men icke så väldoftande blommor....
Utbildning på förmiddagen, sen mycket god Thaibuffé till lunch med arbetslaget. När vi var så mätta så det kändes som att vi skulle rulla ut, åkte vi tillbaka till jobbet, rullandes i bil.  Där avslutade vi vårens utvärdering och påbörjade planeringen inför hösten.

Plötsligt ringde sonen och ville att jag skulle komma hem för han mådde inte bra alls. Eftersom han varit förkyld sen i början av juni ringde jag vårdcentralen så han fick komma dit för en koll. Han kollades upp, lyssnades på och det togs blodprov. Inget som tyder på bakterier så det verkar vara ett efterhängset virus han har drabbats av. Hittills har han precis varit på febergräns men ikväll stiger febern.....så än verkar han inte bli bättre. Hoppas bara att han slipper blöda näsblod igen i morgon bitti. Det räcker med två dagar i rad.

Medan han besökte läkaren hade jag tid för sjukgymnastik. Idag gick det riktigt bra att träna måste jag säga. Jag gjorde inget som är särskilt pulshöjande eftersom jag fortfarande äter penicillin. Men att kliva upp och ner på step-upbrädan i lugn takt gjorde jag rätt länge.

När vi ätit middag gick jag runt med trimmern på tomten. Nu är det kvar att rensa lite ogräs bland plantorna på nedersidan och att klippa gräset förstås.
Det fascinerar mig att det är nåt ogräs kvar där överhuvudtaget. Under tre år har trädgårdslandet varit täckt av ogenomtränglig plast och presenning ovanpå det....trots det frodas det ogräs som skulle utrotas med hjälp av täckningen...snacka om livskraft! En sån kraft skulle man få ha när man blir gammal och grå!
Körsbärsträdet är fortfarande alldeles fullt av blommor.
En ljuvlig sommarmorgon och jag vaknade ovanligt tidigt. Jag har redan hunnit äta frukost och fått mitt morgonkaffe. Om vi hade bott kvar i vårt gamla hus hade jag suttit på bron med kaffemuggen den här morgonen. Nu har jag nöjt mig med att gå ut på balkongen och se ut över körsbärs- och äppelträd där humlor och bin surrar. Inser att jag måste fixa till nån liten sittplats på balkongen mot väggen där jag kan njuta av solen tidiga sommarmorgnar. Inte för att jag brukar vakna särskilt tidigt när jag väl blir ledig,  men det kan ju alltid bli någon fler dag. Det finns ju sittplatser på altanen förstås, men där är det svalare så här tidigt på morgonen.

Inte känns det särskilt inspirerande att sitta inne hela den här dagen, först föreläsning sen jobb på skolan. Men med tanke på att jag fortfarande har kliande utslag på armarna efter att ha varit ute i lördags är det kanske lika bra för min del. Läste precis på bipacksedeln att man ska undvika att vistas mycket i solen hela fem dagar efter avslutad kur....Men jag ska inte klaga på medicinen. Den verkar ju äntligen ha fått bukt med bihåleinflammationen.