söndag 10 juli 2011

Ingen mer åska....

Sedan åskan slutade slogs datorn på igen och jag har gått igenom bilder och skickat iväg dem till  framkallning. Det är svårt att välja, det gäller att begränsa sig annars blir det alldeles för många. Det blev många fina från Nederländerna.
Idag har jag äntligen startat min matblogg också. Det var ju egentligen det som var tanken när jag började blogga, att när mitt knä började kännas bättre skulle jag blogga om mat. För att inte blanda ihop allt kommer jag att fortsätta med den här som min vardagsblogg. På den andra skriver jag allt som har med ätande och matlagning att göra. Jag har som målsättning att uppdatera den minst en gång om dagen nu till en början, sen kanske det blir varannan dag. När jobbet börjar igen finns ju en hel del annat att göra.....

Åska

Just nu åskar det ute. Jag tycker det är lite läskigt. Jag skjutsade precis sonen till en kompis så jag är ensam och har ingen att hålla i handen:-/

Bara gelén kvar

Nu är min cheesecake nästan klar, bara gelén kvar. Den ska bara få visa att den börjar stelna sen ska jag slå den över smultronen på kakan. Den blev ganska stor min cheesecake....den räcker till fler! Saften är också klar och upptappad på flaskor. Det blev åtta flaskor av min egen goda sommarsaft.

Saft på gång

Sommargod med jordgubbar, rabarber och citron!

Nu mognar smultronen!

Det sprids en gudomlig doft av röda smultron runt vårt hus, överallt där man tittar lyser det rött av de små goda, smakrika bären. Jag plockade några deciliter på några minuter. De ska få ligga ovanpå den cheescake jag tänker göra.

Nu blir det morgonkaffe på bron med ljudet av fågelkvitter som underhållning.