lördag 19 juli 2014

Oj, vad nöjd jag kände mig tidigare idag när jag kunde släppa taget om gräsklipparen och styra in den i förrådet igen. Nyklippt och fint, dessutom gick jag med trimmern idag så nu slipper jag det ett tag. Fast mitt knä mådde inte så bra, trots att jag varit förutseende och lindat det. Men jag vet ju att det blir bättre.

Det bästa av allt var att när ljudet av gräsklipparen tystnade hörde jag ljudet av dammsugaren inne. Sonen passade på att städa inne medan jag städade ute. Så underbart, han är bäst!

Sedan gick dagen, lite kaffe, lite mat, lite slött slappande. Låg i hängmattan och lyssnade till åskans muller som kom närmare. Till slut nådde han fram till oss, Thor, och jag kunde kolla in alla blixtar, lyssna till mullrandet och regnet som smattrade på växthustaket. Han jobbade verkligen hårt idag, Thor. Jag undrar om han är lite upprörd över Marvels planer på att ändra hans kön i serietidningen....man kan aldrig så noga veta.

Nyklippt gräsmatta!
Tvätten får hänga kvar.
Smultronen lyser röda!
Utsikten från hängmattan en stund innan åskvädret brakade lös.
En underbar sommarmorgon med klarblå himmel, lite fågelkvitter och humlesurr. Kaffet i muggen smakar extra bra ute i växthuset idag. Passande, igår avslutades dagen där ute och idag inleds den där. Bästa stället i det här huset just nu.

Gräsmattan börjar bli långhårig igen, jag lockas inte av att göra något åt den.....alls...nånsin...

Nyheterna idag rapporterar om oron ute i världen. Eskalerande våld i Afghanistan, det nedskjutna planet i Ukraina, bombning av vattenpumpar i Ghaza...det verkar aldrig ta slut. Jag hörde en elvaåring som häromdagen frågade om de inte bara kan sluta bråka med varandra....det borde kunna vara så enkelt.

Jag upplever att jag har svårt att ta till mig alla dessa katastrofer i den idylliska tillvaro jag befinner mig i nu, där jag sitter med frukosttallriken med mjölk, jordgubbar och flingor.....önskar att fler ute i vår värld får ha det så lugnt och skönt.