söndag 6 maj 2018

Tänk, det är redan den sjätte maj och ute lyser solen, det är varmt i luften och vindarna är inte isande kalla som kom de från nordpolen. Istället är det rätt så ljumma vindar som friskar i. För friskar i gör de, det knakar i växthuset där jag sitter och filosoferar över livet men framförallt över helgen som gått. Mot rutorna studsar flugorna omkring i sina försök att komma ut, jag kan ju tycka att de borde hållit sig kvar ute från första början då hade de inte haft det så jobbigt nu...men vad vet jag hur flugorna tänker.

Helgen har gått snabbt i alla fall, ett riktigt racertempo. Fredag kväll var det modevisning på Olympia, där Första Intrycket visade kläder. För mig och de andra som hade fått förtroendet att bära de snygga plaggen blev det ett riktigt motionspass, hur skönt var det inte att hoppa in i duschen när jag kom hem igen, trött i både kropp men framförallt fötter.

Att det var ett motionspass och ingen lugn söndagspromenad kändes tydligt när jag klev ur sängen på lördag morgon, sträv i kroppen som håret på en tax, en strävhårig sån vill säga. Det krävdes några promenader för att reka igång kroppen. Härligt väder ute gjorde att jag tittade på allt som skulle behöva göras men tröttheten bestämde att det fick bli en dag till vila, förutom allt promenerande då förstås.

Annat blev det idag, jag skuttade ur sängen i morse...oops...där hittade jag på....jag släpade mig ur sängen i morse och bryggde mitt morgonkaffe. Medan kaffet i djupa kluckar rann ner i strupen kom energin för att göra saker. Så här har det hänt grejor idag vill jag lova. Ett antal maskiner har tvättats, möblerna ute på altanen har tvättats av, vintermattan på bron byttes ut, växthuset har städats och som avslutning såpaskurats. Pelargonerna har kommit hem från vinterförvaringen hos mamma och blev nog glada över att få ny jord runt rötterna. Sist men inte minst rengjorde jag grillen efter vintern så nu är den redo för en sommar som kan bjuda på mycket matlagning utomhus.

Fast sen tog orken slut....ingen lust att göra något mer överhuvudtaget. Fixade några smördegsinbakade korvar som passade bra att äta efter duschen. Det är därför jag kan sitta här ute nu och lyssna på flugorna, bilarna som kör förbi, vindens sus, flaggstångslinans rytmiska slag och alla kvittrande fåglar.

Fast jag har en stor snöhög kvar på tomten känns det nästan som om sommaren är här...nåja lite tidigt men våren är i alla fall här på riktigt, hurra!

Några av alla byten under modevisningen i fredags. 

Jag får ångest när jag tittar på allt grus och alla stenar som ligger på gräsmattan efter vinterns snö...

Ett mindre berg finns kvar på baksidan av huset....lär vara kvar ett tag till. 

Dags att plantera om pelargonerna. 

Vårfint i växthuset. 

Och naturligtvis fick Barpappa och hans familj flytta ut igen, fast de ser rätt härjade ut om jag ska vara ärlig.
Tro vad de haft för sig i vinter. 

Smördegsinbakade korvar till middag med ketchnap eller senchup eller vad man ska kalla det.