lördag 2 september 2023

Att vakna onödigt tidigt en lördagsmorgon kan faktiskt bli riktigt trivsamt och mysigt. Idag när jag slog upp de blå hörde jag hur regnet öste ner utomhus. Det ljudet skulle förmodligen fått mig att somna om rätt snabbt. Men istället för att försöka somna om bestämde jag mig för att göra upp en eld i braskaminen, tända ljus och med en kaffemugg vila i soffan istället. En riktigt mysig start på morgonen den här andra dagen i september. Lätt att slumra till när kaffet var urdrucket var det också. 

Början av september så nu har tiden kommit när det börjar bli okej att göra höst, både inomhus och utomhus. Just idag lockar det inte särskilt mycket med trädgårdsarbete men det kommer finare dagar framöver. Det är jag helt övertygad om. Kanske kan jag fixa lite inne istället. Men bara kanske....

Faktum är att jag redan har gjort en sak som signalerar att det går mot svalare tider. Jag har tagit ut myggfönstret i mitt sovrum. Det här året lyckades jag inte hålla ut till dess att det blev september. Med två dagar kvar av augusti åkte det ut. Det var min kalla näsa och kalla tår som avgjorde saken . Nu när jag vaknar jag till på natten hör jag inte timmerbilarna som kommer in för tankning lika tydligt. Eller bussarnas backsignal när de ger sig av på morgonen. Inte så att det är ljud jag brukar vakna av men är jag vaken hör jag dem. Bäst av allt, förutom varm näsa och varma tår,  är att kajorna som håller till i björkarna nedanför grannarna inte hörs lika tydligt. Nu väntar jag bara på att mina kompisar småfåglarna ska komma och knacka på fönstret och säga hej igen. De är efterlängtade.