måndag 14 februari 2011

Jaaa!

Till slut fick jag också vara med på bygget! Nu är Slave 1 klar och vi planerar  att bygga Endorbasen i morgon. Då har jag löfte om att vara med hela tiden! Sen är det Hoth som ska byggas....efter det behövs ett större rum till lego. Hur jag nu ska lösa det? Tacksam för lösning på det problemet;)

Lax med nudelsallad

Det känns som om dagarna går åt att till att planera mat hela dagarna....inte alltid så lätt när ena halvan av familjen inte har nån matlust. I kväll blev det i alla fall stekt lax med varm nudelsallad. Mumsegott, junior åt också med god aptit trots ont i halsen och avsaknad av matlust. Jag har lagt in ett ungefärligt recept under matsidan om det är någon som vill testa.

Lyxmellis

Jag hade en färsk ananas som det var dags att äta upp. Den skar jag upp och tillsammans med hallon i en ugnsform täcktes frukt och bär av massor av riven vit choklad. Tillsammans med vaniljglass med krossad choklad blev det till ett toppenmellis.  Legobygget går framåt det också, nu är det bara cirka en tredjedel av hela härligheten kvar. Jag vill fortfarande lägga näsan i blöt men mina byggarkvaliteér efterfrågas bara när det är bitar som har gömt sig...

Slave 1

Nu är det som vanligt igen, matrumsbordet är belamrat med lego! Det är Slave 1 som är på gång, tänk att det är så roligt med lego, jag har fullt upp med att låta sonen bygga själv. Skulle gärna ta över....Vi har nyss avslutat lunchen. Hjärtformade ägg på rostad franska med ruccola, krispig bacon, toppad med färsk timjan. Mums!

Check

Frukosten avklarad, "gipsstrumpan" instoppad vid hälen så nu gör det inte lika ont längre, morgondisken diskad, junior har lyckats svälja hostmedicinen utan att den kommer upp på en gång. Dessutom har jag ringt och bokat sjukgymnasttid till på torsdag förmiddag. På´t igen! Nu ska jag leta lättlagade goda recept till en tjej som ska ha det till hemkunskapen nästa vecka. Kanske jag hittar nåt jag är sugen på själv!!

Kyligt värre

God morgon! Idag är det kyligt värre ute. Handskar på innan tidningen hämtades, annars hade det blivit alltför kallt om fingrarna. Det känns riktigt skönt att slippa vara ute så mycket mer idag. Sonen är feberfri nu på morgonen men hostar värre än en gammal traktor. Det gör ont i mig när jag hör honom. En period under natten har dock varit lugn, så då fick vi båda sova gott några timmar. Härligt. Nu hoppas vi att dagen läker. Mitt gips gör ont på hälsenan men nu är det bara två dagar kvar!!!