lördag 22 september 2018

Har precis kraschat i soffan och funderar allvarligt vad jag håller på med...fötterna, knän, höfter och axlar värker. Mellan öronen finns bara ludd och det känns som att jag inte kan skilja på matskedar och teskedar längre.

Fyra rätter har jag hunnit med idag. Hoisin- och ingefärsstek, Rödvinsgryta med kalv, Gulaschsoppa och Köttpaj under lock. Jag har smakat men inte ätit så mycket som jag borde, mättnadskänslan infann sig bara av att titta på all mat. Fast det jag ändå smakade var gott!

Mitt på hållet fick jag dock en kaffepaus. Grannen hade köpt en ny teve och fick den inte att fungera så jag stängde spis och ugn och gick över för att hjälpa honom, några knapptryckningar senare var det fixat. Fast jag skyndade mig inte hem utan istället lutade jag mig tillbaka i hans soffa och njöt av en god kopp svart guld. Han var glad för hjälpen men jag tror att det var jag som fick hjälp egentligen, i form av vila och kaffe.

Nu borde jag egentligen gå igenom alla bilder och börja skriva texterna till recepten...men det får vänta....det kommer en dag imorgon också....

Hemkommen från affären med en del ingredienser som saknades. 

Här är jag på gång!

Mitt på hållet, två grytor på spisen och en stek klar. Smördegsrulle på väg in i värmen. 

En portion åt jag i alla fall. 

Dagens sista rätt, den får jag avnjuta imorgon.