söndag 7 april 2019

Regn, snöslask, mer regn och allmänt grått och trist. När jag tittade ut genom fönstret i morse och såg all snö på backen kände jag mig lite sur faktiskt. Men så hörde jag fåglarna. Alla mina vänner småfåglarna som flyger runt mitt hus. När jag öppnade balkongdörren till sovrummet lät det som om tusen fåglar kvittrade och sjöng. Så många var det förstås inte, men oj vilken livsglädje de förmedlade.

Därför tog jag på mig kläder och gick en promenad, tänkte kan fåglarna kvittra och vara glada kan jag. I skor utan vattenskydd slaskade och traskade jag runt byn. Med den påföljden att skorna var genomblöta när jag klev in hemma igen, ja sockorna också förstås. Nog längtar jag till den riktiga våren i alla fall.

Sonen som kom hem för att göra högskoleprovet berättade att när han åkte från Flekke var det närmare 20 grader där och solsken. Lite avis blev jag. Men jag står faktiskt ut med vädret eftersom jag får låna honom under helgen, ändå till i morgon bitti när flyget tar honom tillbaka till skolan fram till avslutningen i maj. Nu är han i och för sig inte hemma särskilt mycket men det finns i alla fall en tacksam son att bjuda på mat och äta tillsammans med.

Innan det är dags att fundera över middag passar det bra med några serieavsnitt på Netflix. Jag har ju trots allt tagit en rejäl promenad idag.

Slaskväder big time!

Syns inte jätteväl, men sockan är genomblöt. 

Fast helgen har bjudit på andra trevligheter också, igår var det dags för en utflykt med en god vän.
Lite shopping och fika, perfekt en lördag!