måndag 6 juni 2011

Grillat på altanen

Har suttit ute på altanen och njutit av grillat till middag. Älgbiff som legat i marinad, halloumi, färskpotatisspett, paprika, majs, kryddsmör samt lite annat smått och gott. Magen är mätt och nöjd. Marängbottnar torkas i ugnen, ska serveras med grädde och rabarberkompott är tanken. Men då måste de bli klara först....det tar tid....annars får vi efterrätt i morgon!

Härbret

Tog en tur till Sörböle och tittade till vårt härbre. Satt på bron och njöt av fägelkvittret och fikade. Så fridfullt, härligt och rofyllt. Inne i stugan hade det inte varit några småmöss i år. Skönt, men när jag öppnade dassdörren ramlade det ut en förtorkad muskropp rakt framför min fötter. Den hade mumsat på dynor och madrasser så det var värsta röran därinne....Sopsäck, handskar och munskydd på. Fast inte idag, det får bli när det blir lov och mer tid.

Nationaldag

Njuter av att solen skiner, tänkte sätta mig på bron med en kopp kaffe men ljudet av en åkgräsklippare som kör runt stör en smula....på nationaldagen. Min pappa som jobbade hårt varje dag hela livet var alltid noga med att ta det lugnt när det var helgdag. Det har jag tagit med mig. Därför har jag lite svårt för "oljud" dagar som dessa. Framförallt när det väcker mig. Inte har det regnat varje dag flera veckor heller och det här är den enda soliga dagen......Men tiderna förändras, det är väl bara att inse det, jag är nog för gammaldags kanske...
Mitt gräs behöver också klippas.... men det får vänta till i morgon, jag får passa på att njuta av alla gula blommor som pryder gräsmattan idag och hoppas att det inte regnar i morgonkväll. Dessutom är jag lite ledbruten i muskler jag uppenbarligen inte använt under en längre tid men som jag hittade igår. Så ledordet för dagen blir vila.