söndag 16 april 2023

Visst känner ni det också? Den där sprillande glada känslan när livsandarna vaknar igen. Våren är här nu och i samma takt som snön smälter undan blir jag mer och mer hoppfull om att snön snart är borta. Än blir jag faktiskt glad över nästan allt som töar fram. Ja, kanske inte över hundbajset då. 

Det knastrar på ett sätt det inte gjort under vinterns promenader. Ett kort tag är jag faktiskt glad över gruset på vägarna....det låter vår. Fast jag vet att jag snart kommer att längta till dess att det sopas bort. Fast kanske är ändå det faktum att dubbskorna förpassas in i garderoben källan till den största glädjen hos mig just nu. 

En annan källa till glädje handlar om bilen. Igår fick bilen sina sommardäck på, trots att jag är väl medveten om att det kan komma bakslag. Men jag har tur, min mamma byter inte ännu vilket innebär att jag kan låna hennes bil om det känns tveksamt att köra med sommardäck någon morgon. Innan helgen hade jag dessutom tvättat bilen utvändigt så efter däckbytet passade jag på att städa den inuti också. Inte nog med att jag har vårskorna på nu, bilen är också färdig för riktig vår. 

Det enda som inte är riktigt klart är min altan....oj, så mycket snö som ligger kvar på den. Ångrar nu att jag inte skottade altanen alls i vinter. Längtar verkligen efter plusgrader även på nätterna så att det börjar smälta dygnet runt. Kanske dags för en voodoo-omgång till. Den här gången för temperaturen på nätterna. Eller så får jag öva mitt tålamod. Det skulle ju förstås gå att försöka hacka lite i snön...men nä, det orkar jag inte. Då blir det hellre voodoo.