lördag 19 oktober 2019


Den här ruggiga morgonen känns det som ett bra val att jag inte hade bestämt mig för att jaga idag. Att ligga under filten och höra elden knastra i braskaminen istället för att sitta på en blöt stubbe och frysa var inget dåligt val. 

En promenad med regnkläder ska jag dock ge mig på innan jag börjar tömma de hurtsar som ska fraktas ner till Lund om nån vecka. 

Läser nättidningar, kollar nyheter och känner att jag häpnar över alla grodlika uttalanden Trump lyckas kläcka ur sig hela tiden. När han höll tal i Dallas häromdagen liknade han situationen i norra Syrien med barn som bråkar i sandlådan...låt dem slåss lite så drar vi isär dem sen.....eller hans ord i brevet till Erdogan - "Don´t be a tough guy!" 

Hans beslut att dra tillbaka trupperna från norra Syrien gav Turkiet fritt spelrum att inleda en offensiv. Det beslutet har hittills gjort så att mer än 300 000 människor är på flykt....civilbefolkning...
Och då har jag inte ens börjat tala om Turkiets agerande...jag blir mörkrädd mitt på ljusa dagen. Fy för maktgalna människor!

Den här lördagen är ju en riktig ödesdag för Storbritannien också. Det brittiska underhuset ta ställning till det Brexit-avtal som Brian Johnson har förhandlat fram. Kommer han att få tillräckligt många röster eller blir han tvingad att be EU skjuta fram uttåget till början av nästa år? Det blir en spännande process att följa. 

Något annat jag ska försöka följa är livestreamen från Nacka där ÖKSF har deltagare i Nordic Cup. Men först ut i regnet......