tisdag 21 februari 2012

Nog känns det att jag körde ett rejält träningspass hos sjukgymnasten på eftermiddagen....det värker i mitt knä och är lite svullet. Därför fick det bli en enkel middag ikväll, parisare med pommes. Inte det nyttigaste och grönsakerna lyste med sin frånvaro men de får vi äta nån annan dag. Helst vill jag inte göra någonting alls....jag har tvätt som väntar på att tas reda på men jag tror att den får vänta ett tag till faktiskt...jag diskade undan middagsdisken, det får väl räcka. Nu har jag slagit mig ner i soffan för att vila ett tag, med en eld i kaminen och en bra bok av Arnaldur Indridason har jag allt jag behöver ett tag. Sen får sonen serva med lite kvällsfika, men än är magen mätt av middagsmaten.
Är jag den enda som har toalettproblem om nätterna? Jag har ju uppnått en viss ålder när man av någon anledning behöver springa på toa under natten, ofta vaknar jag bara och känner att det är dags men lika ofta föregås det av drömmar där jag kissnödig letar efter toaletter.
Men det är sällan så enkelt att hitta dem i drömmen. Ibland finns ingen dörr på toan, ibland är de jätteäckliga med allehanda grejor på och runt omkring. Natten som gick satt en hel skolklass framför toalettdörren och såg på film så dit kunde jag inte gå....nästa ställe visade sig ha en öppen dörr och plötsligt kom det in en man och skulle börja fixa med toan, när jag då tittade ner såg jag att det var en sådan där pottoalett som man får sitta på när man inte kan gå på den vanliga på sjukhuset. 
Jag försökte få honom att fatta att han var tvungen att gå ut därifrån för jag behövde kissa men icke sa nicke...Dessutom var det ett fönster precis bakom mig där jag satt....Där någonstans mitt i min förtvivlan att inte få gå på toa ifred vaknade jag........Kanske är det tur att toaletterna i drömmarna är så svåra att hitta, eller har öppna dörrar, eller är äckliga....då vaknar man ju till slut, för alternativet skulle ju inte vara särskilt trevligt....!