tisdag 7 februari 2012

Nästipp och tår var iskalla trots eld i braskaminen....då är det gott att ha en bastu att ta till. Så skönt, nu är jag varm och go´ om både näsa och tår igen.
Slappar och zappar framför teven innan jag ska upp och jobba lite vid hemmadatorn.
Känner mig fortfarande trött, längtar efter sängen men det känns lite tidigt att lägga sig än.....fast om jag tar bort den ena siffran i min ålder då borde jag faktiskt ligga i sängen nu...men som sagt, lite jobb kvar att göra har jag allt....
Jag har en sak till att erkänna idag förutom hur det gick till vid kvällens matlagning, det är att jag har fuskat lite med knäträningen idag också....Kroppen känns väldigt sliten idag så när jag har haft rast kändes det som om soffan med benet i högläge var det enda givna.
Här hemma blev det inte heller mycket tränat ikväll, jag låg i soffan och arbetade vid min bärbara dator och sen, ja då bastade jag ju.....Nu sitter jag visserligen och tränar lårmuskeln men med tanke på att jag ska träna flera gånger om dan så räknas det knappt....Jag tröstar mig med att det faktiskt är träning i sig att jobba heltid.....
Tänkte bara visa att jag visst kan....laga mat som inte kräver något hackande eller sånt...lite stekning bara....Eller nu ljög jag visst, jag hackade lite smörgåsgurka som jag blandade med majonäs och svartpeppar. Lite fuskremoulad helt enkelt....I korvbröden döljer sig fiskpinnar......Inte det mest näringsriktiga kanske men himla gott när benen är trötta och inte orkar så mycket. Faktiskt något att rekommendera, att steka fiskpinnar och stoppa i korvbröden. Så idag kallas de inte korvbröd utan fiskbröd!
Oops jag ljög visst igen, glömde tala om att sonen gjorde det mesta... Men jag kom med många uppmuntrande tillrop, det är jag jättebra på!
Ännu en arbetsdag till ända. Den började lugnt på biblioteket under förmiddagen för att fortsätta lika lugnt i Norrflärke. Idag kollade jag igenom vad eleverna har hunnit med så jag vet hur jag ska lägga upp jobbet den här veckan och framöver. Tänk att det är så roligt att arbeta igen, men jag måste erkänna att nu är jag lite trött.
Skulle inte ha något emot om någon plötsligt kom och lagade middag åt oss....
Ligger i soffan och bara vilar mig, tänker på hur snabbt det går att komma in i arbetsrutiner igen...just nu känns det om om jag har jobbat länge, länge. Ändå är det bara två dagar. 

Det ska bli intressant att se hur jag klarar mig från förkylningar och annat, det hostas och kraxas, kanske inte så mycket i Norrflärke men väl i Bredbyn. Andra klagar över ont i magen och om jag förstår det rätt går det magsjuka på sina håll. Sudden har i alla fall pratat om det. Så risken att jag åker dit på något är nog rätt stor. Efter att ha varit hemma nästan två månader kan jag tänka mig att min motståndskraft är lägre än vanligt.

Jag blev i alla fall lite mindre vilsen idag för de ringde från vårdcentralen och talade om att de fått tag i en vikarie istället för min sjukgymnast, så nästa vecka får jag gå dit igen. Hurra!

Men vad ska vi äta till middag????