fredag 26 oktober 2018

Tre boktips en helt vanlig fredag. Nu börjar jag komma in i mitt vanliga läsflöde, vilket är helt underbart. 



Den första boken är en deckare, "Det som göms i snö" skriven av Carin Gerhardsen. En bok som i början av boken indikerade vissa saker men ju längre jag läste desto mer insåg jag att det var så mycket mer komplext än jag först trodde. Boken har ett antal oväntade vändningar och man hålls på halster ändå till slutet innan man till fullo förstår hur allt hänger ihop. Den är annorlunda mot Hammarbyserien, den känns lugnare och mer eftertänksam. Det tog mig ungefär en tredjedel av boken att komma in i den helt och hållet, men där var jag fast! Väl värd att läsa.  




För några veckor sedan hade jag förmånen att lyssna på en föreläsning som Petter höll. Där hyllade han språket och beskrev den långa slitsamma väg han tog innan han erövrade språket och gjorde det till sitt. Därför är mitt andra boktips Petters "16 rader". Här finns många av hans viktigaste texter ur hans enorma låtskatt. Till de textavsnitt han valt ut har han skrivit förklarande texter så att läsaren får en djupare förståelse för hans textskrivande. En fantastisk förebild och en mästare på att beskriva känslor. 


Tredje boktipset är återigen en deckare, denna skriven av Jonas Moström. Det är den femte boken som handlar om både Natalie och Johan. Denna bok heter "Skuggorna ruva" och handlar om en ung tjej som försvinner på väg till Luciakröningen. Det är en lättläst deckare och läsningen flyter på bra om än jag inte riktigt tycker att den håller samma klass som hans tidigare böcker, det tog nog nästan halva boken innan jag hamnade i mitt vanliga läsflyt. Väl värd att läsa dock, men man bör ha läst de som kommit innan i serien.