söndag 17 januari 2021

Omväxlande är en beskrivning. Ytterligheter är en annan. Men båda beskrivningarna känns lite för milda för att helt och fullt beskriva väderläget den senaste veckan. 

Ett snöoväder som under kort tid lämnade ifrån sig orimligt stora mängder snö, sedan tog riktigt kallt och klart väder över istället. 

Veckan som gick kände jag mig extra tacksam över att kunna arbeta hemifrån. Tisdag morgon kunde jag inte öppna ytterdörren, jag var helt enkelt insnöad. Då ger ändå kvisten lite skydd. Till och med utgången på baksidan av huset, som verkligen ligger skyddad, bjöd på rejält motstånd när jag försökte öppna den. 

Altanen täcktes av ett högt lager snö, så mycket har aldrig landat på den förut. Inte under så kort tid i alla fall. Som tur var kunde snöskottarna komma tidigt torsdag morgon för att minska trycket av snöns tyngd. 

När snöfallet gett med sig kom en bitande kyla istället. Även om jag helst hade önskat att det inte hade varit fullt så kallt föredrog jag faktiskt det mot snön.

Förutom det omväxlande vädret bjöd även jobbet på omväxlande uppgifter. Presentation av språk-, läs- och skrivplan och några tentamensdagar stod på programmet. Eftersom allt skedde digitalt gjorde det inte så mycket att jag inte kom ut genom ytterdörren.....om än det var befriande när jag kunde ta mig ut igen. 

En efterlängtad syn på tisdag eftermiddag.

Nygatan lämpade sig bäst för skotrar.


Ett rejält överhäng av snö.


Den tyngden av snö är inte att leka med....


....så det var tur att skottningshjälpen kom snabbt.


Lagom till tjugondag Knut kom kylan.