fredag 22 april 2011

Vårsysslor

Förmiddagen ägnades åt att kratta bort sand och sten från en bit av gräsmattan. Jag slutade när blåsorna i händerna sprack..ändå hade jag handskar på mig från början...Sen tvättade jag bilen ut och invändigt. Så nu blänker den fint i vårsolen. Jag röjde också bort i växthuset, så idag har vi premiärgrillat och suttit där och ätit lunch. Härligt. Nu ska vi ta oss till morbror och hans familj i Härnösand så snart infinner sig påskfriden.

Glad Påsk

Vaknade, satte igång kaffet, gick ut för att hämta tidningen....det var tomt i postlådan! Jag hann tänka: men vad är det nu då? Sen insåg jag att det är långfredag och då kommer det ingen morgontidning. Så nu sitter jag här med mitt kaffe men utan tidning. Idag kommer det att bli toppenväder, redan varmt och skönt ute. Nu är våren här på riktigt!!
Jag funderar över en sak som gäller barn och cyklar. Vad är det som gör att många barn får alldeles för stora, avancerade cyklar för tidigt, sen när de växt i sina cyklar så att de börjar bli lagom tar barnen fram sina gamla cyklar som nu är alldeles för små. Då är det jättehäftig att cykla på dem så att knäna nästan slår i hakan. Jag har lite svårt att förstå det, ungefär som med brallor som sitter i princip under rumpan, att det skulle vara snyggt eller att vissa cyklar med hjälm men med spännet öppet. Jag undrar om det är en reaktion på att vi vuxna faller för trycket från tjatande barn att köpa för avancerade cyklar alldeles för tidigt så man har hunnit tröttna på dem eller så är det helt enkelt bara coolt att ha för små cyklar? För stor cykel när man är yngre, för liten cykel när man blir äldre.....Inser att jag nog börjar bli gammal.....och att man inte behöver förstå allting...det bara är så....Glad påsk till alla!