lördag 21 januari 2023

Idag är det vietnamesisk nyårsafton. Just det här året kommer jag inte att fira mer än att jag förstås ska tända marschaller. Det hör till när det är nyårsafton. 

Det innebär att imorgon är första dagen på det nya året som återigen är kaninens år, fast i Vietnam säger man att det är kattens år. Det är individualismens och samtidigt vänskapens år. Kaniner tycker om sällskap och hjälper andra men vill samtidigt ha väldigt mycket tid för sig själva. Både jag och sonen är födda när det var Kaninens/ kattens år, så året är vårt. Fast sonen är mer för katter så att han enligt den vietnamesiska zodiaken är född i kattens år passar ju väldigt bra. 

När jag kom in efter en promenad idag ägnade jag mig åt lite kylskåpsrensning så då förberedde jag även dagens middag. Förstås blir det lite vietnaminspirerad middag, rispappersrullar med jordnötssås. Ser fram emot när det är dags att äta. Måste erkänna att jag har lite svårt att hålla mig trots att jag nyss åt god soppa till lunch. Men när jag tänt marschallerna ikväll, då ska jag njuta!