söndag 2 september 2012

Oj vad den här helgen sprang förbi fort. Det är redan söndag kväll och vi har nyss ätit middag. I kväll provade jag att göra stekt panerad ost. Det gick jättebra, det blev toppengott. Men i stället för att servera med tartarsås gjorde jag lingonsås!




Stekt panerad ost, ungefär som på Gyllene Prag!
Helgen har inte bara gått snabbt, den har varit ganska händelserik också. Det känns som om jag har hunnit med en hel del, med hjälp förstås. Igår medan jag och moster var i stan, letade min morbror fram alla stenar som legat i en hög under mängder av ogräs.....det blev rätt stora högar ska jag säga...Nu ska jag bara snygga till där de legat så har ett hörn av tomten blivit tillhyfsat. 

På kvällen åt vi krabba, något av det godaste jag vet faktiskt. De krabbor jag fick tag i var fullmatade och så fina. Inte alltid man har sån tur, men de ska kännas tunga när man tar i dem då vet man att det är mycket gott där inuti. Längtar redan till nästa gång jag får äta krabba....

Idag har morbror varit i skogen och plockat lingon. Av lingonen gjorde mamma sylt, och jag rensade min del och ska stoppa i frysen. Gott att ha både till matlagning och om sylten tar slut så det behövs fler syltkok.

På eftermiddagen tömde vi vår frysbox och åkte iväg till en lånad med frysvarorna som låg däri. Den är trött och slut, boxen alltså,  listen är otät. Det innebär att den har gått hela tiden. Köpte en ny på Nordemans i fredags som kommer hem imorgon. Tyvärr tror jag att den nya är lite bredare så det kan bli lite trångt där den ska stå. Men det får jag lösa sen. Tänkte inte på att mäta innan jag köpte den nya.......

Jag har också hunnit ta reda på tvätt idag. Dessutom har jag äntligen jobbat undan en hel del jobb som legat över mig länge. Det känns så bra att ha det gjort. Nu ska jag bara renbädda sängen, träna och ta en dusch. Sen blir det vila resten av kvällen.