onsdag 23 juli 2014

Åkte ut till härbret efter att ha ätit lunch idag. Beredde mig på att fortsätta kriget mot getingarna men det såg ut som att jag vann slaget redan efter första ronden. Jag gick på knock helt enkelt. Fast nog var det ett hyfsat stort bo de hunnit med att bygga sedan början av sommaren. 

När jag gick där i härbrebacken lade jag märke till att det var ovanligt mycket rött. Och det var inte lingon, det var i stället torrt blåbärsris....jag har faktiskt aldrig sett det förut. Inte så knalligt rött. Fast allt ris var inte rött. Det fanns ris som levde och ett och annat blåbär såg jag också till, fast nog är det torrt så det räcker till.

Jag hade ytterligare en anledning till att åka ut idag. Jag tänkte städa av golvet där inne. Städa är kanske ingenting man tänker på en sån varm dag som denna men där ute i hägna brukar det alltid vara ganska svalt och skönt när det är riktig värmebölja. Även inne i härbret brukar det vara skönt, men icke idag. Svetten flödade när jag städade av golven, så skönt det var att komma hem och ta en dusch sen. 

Annars tycker jag lite synd om mig just nu. Mitt knä bråkar riktigt mycket. Det är svullet och har fått en stor öm knöl under knäskålen. Den gör jätteont och ställer till det så att jag har svårt att gå i trappor och böja på det. Nu har jag smort med smärtstillande salva som dessutom är inflammationshämmande så jag hoppas det är bra imorgon. Resten av den här kvällen blir det bara vila. Ingen större uppoffring.

Torrt blåbärsris!

Där hänger getingboet, inte mycket liv idag. Tack och lov!

Kan ju inte vara sämre jag, så här ser termometern ut hos mig i skuggan på bron!

Igår åkte vi ut till härbret en sväng på kvällen. Jag skulle laga ett hål i väggen och under tiden bad jag sonen sopa bron. Plötsligt ropade han och undrade om det var getingar som surrade runt (han hade varken linser eller glasögon på sig). Och getingar var det, i dynlådan hade de byggt sig ett bo. Där har de haft det lugnt och skönt ett tag. Som tur var fanns en flaska insektsspray som jag gasade med runt lådan. Då blev det lugnare, jag ska ta en tur ut även idag för att kolla om det är någon fart eller om det räckte med en gasning. Hålet i väggen blev lagat det också, det gjorde vi inifrån så vi var utom räckhåll för getingarna. Det är så läskigt när de surrar runt i stor mängd.....huga.

Efter att ha vänt och vridit mig i nattens värme somnade jag till igen på morgonkvisten. Fast jag fick inte sova särskilt länge för grannens gräsklippare gick igång. Det är inte så lätt att somna om när den arbetar för den låter halvt döende och kämpar tappert. Med tanke på den något ojämna gången blev det ingen mer sömn. Så nu är det kaffe som gäller!

Det verkar bli en varm härlig dag igen i alla fall. Blir det för varmt ute kan jag alltid fly ner i källaren. Där är det svalt och skönt. Dessutom finns en ansenlig hög med ren tvätt som behöver tas om hand....var nu den kom från. Tycker precis att jag stod där nere och arbetade med samma syssla....snacka om evighetsmaskin.