onsdag 21 augusti 2013

Tänk, imorgon kör den igång igen, skolan. Ett nytt läsår står för dörren och väntar på att välkomna alla elever tillbaka efter sommarlovet. Att en sommar kan gå så snabbt. Förhoppningsvis fortsätter solen att lysa ett tag till och bjuda på varma sköna dagar så att det går att vara ute mycket. På dagarna men även efter jobbet, på kvällar och helger.

Mitt knä har inte blivit nåt bättre idag, men inte sämre heller. Jag antar att jag får vara nöjd med det. Det finns de som har det värre, mycket värre.

Sonen har en av de sista kvällarna på sin studiecirkel. Just ikväll skulle de upp på Brusberget tror jag. Sedan är det en Stockholmsresa som står på programmet och avslutning. Efter det får han förhoppningsvis sin "Hembygdsambassadörstitel.

Sitter och kollar in nättidningarna och förundras över hur mycket oviktig kunskap journalister måste skriva om ibland. Inte bryr väl jag mig om att Martina Haag ska skilja sig eller att Maria Montazami anklagas för att vara otrevlig när kamerorna slocknat.

Däremot stämmer jag gärna in i hyllningskören av Emma Green-Tregaro. Denna modiga kvinna som står upp för mänskliga rättigheter i ett land där dessa rättigheter bara är något medborgarna kan drömma om.

I DN läser jag om en tandläkare som köpt en av John Lennons tänder på auktion för två år sedan. Han är tydligen väldigt upprymd och nervös över möjlighet att få fram Lennons DNA. Han säger att om det går att klona mammutar borde det gå att klona även människor...finns ingen ände på folks galenskaper?

Något mycket värre som det skrivs om är den förmodade gasattacken i Syrien där det rapporteras att minst 200 människor dött. Jag måste nog kolla in nyheterna om en stund för att se om de rapporterar om det.