måndag 1 juli 2019

Jag bjuder på ett litet boktips idag, tycker att det är dags för det. Äntligen har jag kommit mig för att läsa den femte boken om Lisbeth Salander, "Mannen som sökte sin skugga". En andra bok skriven av David Lagercranz i Milleniumserien (de tre första skrevs av Stieg Larsson).

Återigen tycker jag att han har lyckats riktigt bra, boken är svår att lägga ifrån sig även om jag upplever att det är fler sidospår i den här boken än i de tidigare. Fast i slutet knyts alla trådar ihop på ett snillrikt sätt.

Att jag tycker att det var fler sidospår kan också bero på att jag har glömt bort hur de tidigare böckerna var uppbyggda då det var länge sedan jag läste dem.

Boken passar i alla fall alldeles utmärkt att läsa i hängmattan eller i skuggan under parasollen. Den funkar förstås att läsa en regnig dag i soffan också....även natten visade sig vara en bra tid att läsa den...om än inte så klok kanske....


Mitt i jobbet tog jag lite ledigt så att jag och sonen kunde åka till Stockholm några dagar. Han skulle på svenska UWC:s årsmöte några timmar i lördags men förutom den stunden hann vi med lite allt möjligt.

Vi åt mycket god mat. Bland annat den godaste Ramen jag ätit faktiskt, men det var inte det enda smaskiga som vi stoppade i oss. Förutom all mat så blev det ett besök på Djurgården där vi besökte Vikingaliv, en tur till Nationalmuseum och många härliga promenader i det fina vädret.

Nu har jag precis avslutat en arbetsdag och har en skön kväll att se fram emot. Lovely!