onsdag 7 mars 2012

Jag fick alla 20 rätt på Star Wars - testet, allt annat hade varit skamligt.....

Fast det var rätt många stavfel och konstiga associationer.....så den som konstruerade testet kunde nog inte så mycket själv .....så alltså var det inte särskilt svårt att klara alla tjugo frågor....

Pestobröd verkar spännande, det skulle Sudden gilla fast han hoppar nog gärna över rödlöksklyftorna som stacks ner i degen innan gräddningen. Det måste jag testa nån gång, nu är jag ju inte lika mycket bagare som matlagare då, men det händer att jag använder jäst och bakar bröd...

Sitter och tittar på halv åtta hos mig. Det är därifrån jag fick idén om pestobrödet. Sudden är på sitt rum och skypar med sina kompisar, trots att han är ensam hemma är det alltid en massa röster som kommer från hans rum.

Tänk att han är tretton år, det känns så främmande, jag tycker att det var alldeles nyss han var en liten plutt som bara åt och sov. Nu är han ingen liten plutt längre, en lång gänglig tonåring stämmer bättre. 

Födelsedagsmiddag




En av sonens favoriträtter, smördegsplattor med pesto, mozarella, pinjenötter och idag toppat med ruccola och tomat.


Här är maten på väg in i ugnen, det blev smördegssnurror med chiliost i också! Passar bra att ta med till slalombacken i morgon, när han ska dit med en kompis. 


13-åringen vid datorn!

Födelsedagsfrukost och tårta!






Till frukost idag önskade sonen dubbeltoast med mozarella, pesto, ruccola och pepparsalami. Mumsigt värre på födelsedagen. Nu har jag också gjort tårtan klar.
Med vit marsipan och chokladrosor på toppen, fylld med oboygrädde, chokladpudding och banan.
Nu återstår att väcka födelsedagsbarnet!



Morgonen började med att Sudden blev väckt av sång, samt fika vid elden och presentöppning. 
Återigen har de visat reklamen på teve om den stackars man som först tappade nycklarna i sopnedkastet, nu har de tydligen installerat kodlås i hans hus....men han kan inte koden. Hans grannar stänger dörrar och fönster mitt framför näsan på honom. Av någon anledning får jag Kafka-känsla av den här reklamen...grå, märklig, full av konstiga människor.

I vårt eget hus är det i alla fall ingen Kafka-feeling just nu. Jag ska alldeles strax gå och duka födelsedagsbrickan , tända baskaminen och lite ljus nere i gillestugan. Sen är det dags för en liten sånginsats!