måndag 25 april 2011

Det bultade på dörren

Undrar varför det nästan aldrig är jag som är efterfrågad när det bultar på dörren? Det dundrar till, några rejäla knackningar och sen rösterna....hallå, kom ut! Vips så är jag ensam hemma igen...

Grillat

Det  blev grillat till middag. Ytterfilé marinerad i olja, soja, vitlök, lime och honung. Gott! Till det potatisgratäng och sallad. Ja, kryddsmör förstås! Glömde nästan det....Nu jäser jag i soffan, vilar mitt knä. Det känns så bra...men jag får INTE glömma att gå ut i växthuset sen ikväll och sätta igång värmen.....

Trädgårdsjobb!

Idag är det en riktig utedag. Jag planterar, krattar och grejar med lite allt möjligt. Det går hyfsat bra med knäet, det blir inte så svullet och ont när jag håller på. Just nu vilar jag en stund, det behövs också.
Alla mina växter har fått flytta ut i växthuset och de små plantorna är har fått större krukor, hoppas verkligen att de klarar sig. Tomatplantorna såg inte så glada ut, de har fått vänta lite för länge på nya krukor. Satte ner dem riktigt djupt, hoppas de överlever. Jag har lagt krassefrön och luktärtor i vatten till i morgon. Då ska de ner i krukorna som är fyllda med jord. Det är så härligt att vara ute och påta i trädgården. Det som inte är lika roligt är att klippa bort allt visset. Det är fint när det är borta, då ser man det nya spira underifrån, men det är bara tråkigt att göra det.  Inte tycker jag att det är särskilt kul att kratta bort alla miljoner stenar som ligger i gräset efter vinterns snöröjning heller. Mitt staket fick sig också en smäll av en traktor under vintern så en av stolparna har gått av. Det är också tråkigt. Men allt annat är bara toppen!

God morgon!

Vilken god morgon, solig och fin. Sitter med min kaffemugg och planerar dagen. Lyssnar på nyheterna och undrar vad det är för idioter som hänger upp en 11-åring i en snara...jag blir rädd när jag tänker på alla galningar därute som gör såna saker. De tror att det var en lek...?? för att de var utråkade...hur dum kan man bli? Jag bara undrar? Hoppas verkligen att polisen får tag i de som gjorde det. Mina planer för dagen är i alla fall att skola om tomater, chili och andra småplantor. De ska få flytta ut i växthuset. Tjoho, nu är det vår!