söndag 7 augusti 2011
Hallå??
Nu skulle jag vilja ha ett hembiträde som kom när jag ropade hallå....Efter att ha fixat med svarta vinbär i alla dess former på eftermiddagen, gjorde jag pasta med lax- och grönsakswok till middag. Det blev supersmarrigt men i vanlig ordning har jag lagat för mycket så det blir rester. Men det var så gott så det gör inget, det blir bra nån dag i veckan. Men nu protesterar mitt knä och säger åt mig på skarpen att jag ska vila en stund. Så då gör jag det, disken får vänta, för hur mycket jag än ropar så kommer inget hembiträde....
Svarta vinbär
Här är det god glass på gång. Med svarta vinbär, en mogen banan, lite citronsaft, socker, grädde och mjölk! Supersmarrig! Nu är den i frysen i väntan på att bli efterrätt.
Jag gjorde gelé på 2 kg bär. Hälften har jag smaksatt med chili. Spännande. Det smakar gott just nu i alla fall, hoppas det håller i sig. I den del som skulle bli chiligelé lät jag en röd chili i bitar koka med bären. Sen i slutskedet precis innan gelén skulle hällas upp på glas blandade jag i 1 tsk chiliflakes också. Hot!
Jag rensade de bär som blev över och frös in ca 100 gram i varje påse. Det blir gott till glass och smoothies i vinter!
Jag gjorde gelé på 2 kg bär. Hälften har jag smaksatt med chili. Spännande. Det smakar gott just nu i alla fall, hoppas det håller i sig. I den del som skulle bli chiligelé lät jag en röd chili i bitar koka med bären. Sen i slutskedet precis innan gelén skulle hällas upp på glas blandade jag i 1 tsk chiliflakes också. Hot!
Jag rensade de bär som blev över och frös in ca 100 gram i varje påse. Det blir gott till glass och smoothies i vinter!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)