måndag 25 juli 2011

Högreven är klar

Nu har jag tagit ut högreven från ugnen och satt den på snabbavkylning med tanke på rötmånaden. Den blev så god!! Måste genast skriva ner vad jag använde så att den kan lagas igen. Den ska få ligga i lagen som blev kvar till i morgon, (när man kokar i ugnen blir ju den mesta vätskan kvar), då ska jag göra sås. Dessutom får ju köttet dra åt sig ännu mer god smak.

Jag har även varit iväg till mamma en sväng igen, jag har strukit ut lite vit färg på de ställen i pannrummet som var sotigast och eländigast. Sitter färgen kvar där kommer jag att våga måla resten också!
Måste jag diska....

Sot, sot, sot

Efter att ha kommit hem från Härnösand bestämde jag mig för att ta itu med tvätten av mammas pannrum. Visst hade jag sett att det var sotigt men inte så sotigt som det visade sig vara. För att inte tala om hur krångligt det var att komma åt runt alla rör....Hoppas att det räcker med en tvätt, jag får provmåla på en liten yta först för att se att färgen fäster. Nu ska det bli middag snart, man blir hungrig av att tvätta bort sot, en slaskmiddag ska det bli, ostburgare och stripes...Samtidigt ska jag koka en högrev efter ett recept inspirerat av Husmorsorna som man sen kan slänga på grillen. Nej jag ångrar mig, det blir inte samtidigt, först middag sen köttkok....

Härnösandsmåndag

Ännu en dag med härligt väder, idag ska vi åka till Härnösand en sväng jag och sonen. Lite trist att sitta i bilen när det är fint men det är ändå trevligare än regn. Skulle egentligen behöva åka på IKEA och köpa en ny byrå när vi nu är åt det hållet. Den jag har i sovrummet är totalt kass, men jag vet ju att jag brukar upptäcka massor av saker jag behöver ( som jag inte visste i förväg) så jag tror jag hoppar besöket idag. Måste spara pengarna till vaccin och annat inför resan. Ha en bra dag alla!