söndag 19 maj 2024

En vecka har gått, en vecka där naturen fullkomligt exploderat. Från ingenstans är löven på de flesta träden fullt utslagna, gräsmattorna pockar på att bli klippta och vädret har varit ljuvligt. Alla tunga vintertankar är puts väck. Må vara att det är en aning svalare ute idag men vad gör väl det. Nu är den nära, sommaren. 

Helgen skulle ägnas åt en del trädgårdsarbete eftersom min tå gick att klämma ner i skor igen utan alltför stor smärta. Då gjorde jag det, smällde i tån en gång till. Inte särskilt smart...Hur som helst, det gav mig en ursäkt att ligga med foten högt och läsa böcker, massor av böcker. I torsdags gick jag över till grannen, mitt privata bibliotek och lånade hem ett gäng deckare. Sen dess har jag hunnit läsa ut de flesta. Alla böcker är inte de nyaste men jag hade inte läst någon av dem så de passade mig alldeles utmärkt. Lättsamt med ett bibliotek nästgårds. Ett bibliotek som varken kräver lånekort eller har några förseningsavgifter. Nu är väl i och för sig den risken försumbar med tanke på min läshastighet. 

Idag, mellan bokläsningen, fick jag hjälp att fylla poolen, det sista sommarfixet så nu ska den bara bli varm. Sen ska det badas. Längtar! 

Helgens bokskörd så här långt (sen torsdag kväll).
Sofie Rustan var en ny trevlig bekantskap.