tisdag 6 december 2011

Sitter och tänker på det som händer i vårt hus. Vattenskadan som igår kändes hemsk, bara tanken på att bryta upp taket i gillestugan med allt det skulle innebära...Jag såg framför mig hur fönster, tapeter skulle behöva bytas ut eftersom det rann vatten där. Men som tur var skadan rätt ny, den upptäcktes innan alltför mycket hann bli förstört.

När sen snickaren tyckte att det vore bättre att bryta upp golvet i köket istället, med tanke på att jag ska göra om där ändå så småningom, blev allt ljusare.
Det blev ett dike mellan diskbänk och kylens plats, i morgon  blir det vvs-jobb med att byta avloppsledningen från köket. Sen när det torkat upp i golvet kommer det att bli en provisorisk lagning till nån gång efter jul ( förmodligen när vi är på semester) när det blir köksbyte. Med en fin trasmatta kommer det knappt att synas att det är nån åverkan på golvet.

Braskaminen kom också in idag, det blev jättebra men inte heller helt enligt planerna....lösningen blev ändå toppen. Nu väntar jag bara på sotarens besiktning så att den blir godkänd, då ska vi elda. Fast först måste jag dela veden i kortare delar, den är lite för lång eftersom den är anpassad för eldning i den gamla pannan.

Nu sitter jag nybastad och väntar på att en tvätt ska bli klar, sen tar jag en bok eller nåt annat att läsa och kurar ett tag innan jag gör kväll.

Vi har ett dike i vårt kök....