måndag 10 september 2012

I morse åkte jag hemifrån halv sju. Strax efter sju togs det blodprover i mitt finger på sjukhuset. Eftersom de hade så svårt att få ut nåt blod här i byn fick jag hjälp i stan. När det var gjort hoppades jag att sjukhuskiosken skulle vara öppen för jag hade inte ätit något. Jag skulle nämligen vara fastande inför proverna. Men icke, de öppnade först klockan åtta...men den snälla kvinna som jobbar där förbarmade sig över mig, jag fick köpa yoghurt så att jag klarade mig till förmiddagsfikat ( mackorna hade inte kommit ännu).

Kurs hela dagen efter det, våld och hot var temat. Kändes som om jag inte riktigt hörde till den målgrupp kursen i första hand riktade sig emot men det var intressant ändå. Anmärkningsvärt var att det surfades på plattor och mobiler, jobbades vid datorer och fördes viskande diskussioner samtidigt som föreläsarna pratade....respektlöst tycker jag! Förhoppningsvis gjorde några anteckningar om det kursen handlade om men så var inte fallet hos alla. Skärmarna är rätt stora och avslöjande....

Efter att ha suttit stilla nästan hela dan passade det bra med ett besök på Energihuset. Körde mitt program men det var tungt att cykla idag, det gjorde och gör riktigt ont i knäet. Inte samma ont som vanligt utan mer ontont....illa ont. Det kan ju vara det faktum att jag gick så pass mycket i skogen i går som har överansträngt det. Hoppas verkligen att det går över snart för just nu fixar jag inte riktigt att göra de övningar jag ska göra här hemma varje dag.

Ser nyheterna nu, vad härligt att de svenska journalisterna som suttit fängslade i Etiopien blivit benådade. Fast ännu är det inte klart när de kan komma hem, som anhörig skulle jag nog vara orolig att något ska gå fel så att de inte kommer hem trots allt. Men de är tydligen hos den svenske ambassadören nu så då borde hemresan gå att ordna utan större komplikationer.  Tänk vad skönt det ska kännas när de äntligen landar på svensk mark igen.