lördag 16 juni 2012

Jag tycker inte att jag har varit i solen särskilt mycket idag....trots det kliar det på armar och i ansikte nåt alldeles infernaliskt....Armarna är rödflammiga av utslag, så jag undrar hur jag ser ut i ansiktet? Jag borde förstås haft långärmat och keps för att skydda huden från solen men jag tycker ju inte att jag varit i solen särskilt mycket. Hoppas att det inte håller i sig alltför länge bara. Bra penicillin som gör att mina bihålor inte är lika fulla men dumt penicillin som gör att jag inte tål sol....inte ens pyttelite....Jag funderar om man kan ta Tavegyl till den här penicillinsorten...det kliar....
Marinerat fläskkött, squash, lök, tomater och potatispaket.
Ikväll passade det att grilla. Vi hade glömt äta lunch därför blev det middag lite tidigare. Till köttet, grönsakerna och potatisen åt vi mozarella och halloumi också....Nu har jag duschat och ligger i soffan framför teven och slappar! 

Det var inte falskt alarm, jag mår mycket bättre idag även om det är en bra bit kvar till dess att jag känner mig helt frisk.
Sudden och jag har varit på graven och fixat...återigen undrar jag varför jag inte grävde upp Rosenflockan tidigare på våren...Men nu är det gjort och några nya växter har tagit plats.
Alunrot och en Hosta. Det fanns inte så mycket att välja på bland perenner här i Bredbyn men jag får sätta annat sen om det inte tar sig. En ettårig Rosenskära fick också plats. Om några veckor när det har etablerat sig så kommer det att bli riktigt fint.

Sonen är ute och skjuter pilbåge igen, jag har lagt kött till middag i marinad. Nu tänker jag slappa ett tag sen kanske jag går ut i vår egen trädgård och rensar lite i rabatterna.

En sak som jag konstaterar idag är i alla fall att jag har saknat sommaren nåt alldeles förskräckligt! Nu hoppas jag att den är här för att stanna!

Sonen är ute och skjuter pilbåge.
Det blev en tidig kväll för mig igår. Nu har jag vaknat och inbillar mig att jag faktiskt mår lite bättre....hoppas det inte är falskt alarm. Ute skiner solen men nu glider tunna molnslöjor in över himlen, hoppas de glider bort lika fort igen...för även om jag inte får vistas i solen vill jag gärna att den får skina idag. Allt blir lättare då på nåt sätt.

Om orken infinner sig idag ska jag byta ut lite perenner på pappas grav. Vissa har vuxit sig alldeles för stora så de tar överhand. Det ser inte så fint ut....Jag ska i alla fall börja med att åka dit och gräva upp blomman...det är ju en start. Synd bara att jag inte kom mig för att göra det tidigare i sommar när den inte hade växt sig så stor. Men varför göra saker när det är enkelt för?

Sen gäller det bara att komma på vad jag ska plantera i stället. I vår gamla trädgård finns en växt som jag hade planerat att plantera på graven eftersom jag redan i fjol hade planer på att byta ut växterna, men då kom en flytt emellan. Så jag får komma på nåt nytt för jag tror inte att de nya husägarna blir så glada om jag kommer och börjar gräva i deras trädgård...Tur att vi har en handelsträdgård här i byn!
Men som sagt....detta är planen om jag hittar orken nånstans....

Än njuter jag en stunds vila med morgontidning och morgonteve.