lördag 22 december 2012

Nog är det bra märkligt ändå, det var inte direkt så att vi hade lite julgodis och att det därför var viktigt med ännu en sort. Men när jag öppnade skafferidörren och såg påsen med polkagrisar som låg där var det som om de små polkagrisarna inuti påsen sa: krossa oss och blanda oss med smält choklad och gör lite julgodis av oss...

Sagt och gjort med cornflakes, vit choklad och lite rivet limeskal blev det smarrigt godis. Det passade ju bra att ta med sig en påse till mamma när vi skulle gå dit och äta middag också,  då behöver vi inte äta upp alla här hemma själva.
Mumsiga polkagodisar.
Nu sitter vi återigen här hemma och slappar, mätta och nöjda efter att ha ätit en mycket god middag. Sen hjälpte vi till att ta fram julsakerna hos mamma också, de små tomtarna som har sprungit på kaklet sen jag var liten var de sista som kom fram. Då blev det jul på riktigt! Nu är det bara att vänta in morbröderna och deras familjer, sen är vi alla samlade för att fira jul.

När vi gick hem från mamma för en stund sen tänkte jag på hur märkligt tyst det var ute på byn, det lyste några marschaller vid pizzerian men där inne var det helt tomt på folk. Inga bilar körde förbi, inte heller såg vi några andra människor som var ute och gick. Däremot hör jag nu, när jag sitter inne och lyssnar, skotrar som åker förbi nedanför vårt hus. De "råmar" på ett alldeles speciellt sätt. Undrar om de var kor i sitt förra liv....eller ska bli det i nästa....en skrotad skoter återföds som ko....

Ute börjar det skymma, sonen är ute på byn och gör några egna små ärenden. Jag har satt mig ner efter att  äntligen ha slagit in julklapparna....två dagar innan julafton. Vill bara tala om att det är sent när det gäller mig. I vanliga fall brukar jag vara klar med det långt tidigare. Fast det gick ju bra ändå...det var inte så många så det gick rätt snabb. (Kanske var det som gjorde att jag väntat så länge, att jag visste att det skulle gå fort).

Lyssnar på julmusik med tända ljus överallt, sitter och känner i hela mig att jag har det bra. Väldigt bra, julefrid är ordet. Ikväll ska vi gå till mamma och äta middag, sen ska vi klä hennes tall och hjälpa henne att ta fram tomtarna ur hennes mörka vrår.

Tänker på alla runt om i världen som inte har det lika bra som jag. Tänker att det är en konstig ordning i världen, när det är krig, svält, misshandel och övergrepp på olika sätt. Både på nära håll och långt borta. Skulle jag få en enda önskan uppfylld skulle det vara att alla får känna ett lugn och en stor trygghet nu när julhelgen kommer.