söndag 28 februari 2021

Nu är det härliga dagar. Plusgrader, takdropp och hoppet om att vintern kommer att ta slut även i år har vaknat. Jag vet att det finns många som inte är lika glada som jag över att snön sjunker ihop och smälter bort, men jag vill bara förtydliga att det inte är jag som har satt igång detta. Ingen snövoodoo ännu. Lovar att vänta ett tag till, sportlovet har ju inte ens varit ännu och hur gärna jag än vill ha vår kan jag låta andra glädjas över snö och vinter lite längre. 

När jag skulle hämta in ved upptäckte jag plötsligt att vi hade besök ute i vedförrådet....den stackarn fastnade nog där ute när snön vräkte ner som värst utan möjlighet att ta sig vidare. Nu ska han dock få hjälp att tipptappa in i tysta vrårna igen. Det går ju inte an att vara insnöad hur länge som helst. 

Just nu går jag en match mot amöban i tvättstugan och en match mot tunga ögonlock. Varje gång jag öppnar boken som handlar om kvalitativa intervjuer känner jag hur sömnen drar ner mig. Tur att skidor på teven är ett giltigt skäl att lägga undan den...klart jag måste kämpa i spåren jag också. Dessutom hjälper framfarten där till att hålla mig vaken.