söndag 12 juni 2011

Varför försvann du?

Jag märker att du är sur för någonting, plötsligt är du inte här längre. Av vilken anledning for du din väg den här gången? Du kommer, lovar gott och får mig att må bra, gör mig varm inombords och ger löften om framtiden. Du får mig att törsta efter mer men plötsligt vänder jag mig om och då är du borta. Nog har jag hört dem som har klagat på dig och tyckt att du varit jobbig, men det behöver du väl inte straffa mig för. Du måste förstå att vi människor är olika, alla kan inte älska dig, det finns andra att älska också. Vi människor vill olika ibland. Det är något du måste lära dig att acceptera annars kommer du att få fortsätta fly hela ditt liv. Så du svälj stoltheten och kom tillbaka till mig. Du behöver inte komma tillbaka helt och hållet om du inte vill men snälla, snälla, snälla värmen, kom tillbaka till en sådär 20-25 grader i alla fall!!!!

Ole, dole, doff....

Plantera blommor, ta reda på tvätt, sortera papper och betala räkningar. Listan över vad som behöver göras är lång. Så vad ska jag börja med....jag kommer inte igång....magen är fortfarande alldeles för mätt. Det blev helstekt benfri kotlettrad i ugnen och stekt i skivor på spisen, klyftpotatis och potatisgratäng....jag hade lite beslutsångest så jag gjorde mycket....men med baktanken att det finns det lunch till sonen under veckan när jag jobbar! Allt var så gott så jag åt alldeles för mycket, jag smakade av allt....om ett tag ska jag göra fruktsallad med melon, ananas och jordgubbar till efterrätt.

Inget vatten

Har precis kommit tillbaka från vårt härbre där vattnet fortfarande lyser med sin frånvaro. Tomt i slangen. Gick över och pratade med grannen som sköter pumpen och han sa att det nog är en kran två meter ner i jorden som är trasig....två meter ner....känn på det.....men efter 23 år kan man kanske förstå att saker börjar krångla. Det innebär att det inte blir någon instädning i härbret så fort i år. Nu när jag har vant mig vid att ha  vatten på plats känns det väldigt krångligt att behöva ta med mig vatten hemifrån igen. Sonen är nere vid ån och badar, när han kommer hem blir det lunch. Ute mulnar det på, när jag var i Sörböle nyss hörde jag till och med åskmuller....vill inte att värmen ska överge oss....

Sitta på bron

Det bästa med sommaren är när det är så varmt på morgonen att jag kan får sitta ute på bron och dricka kaffe. För mig är det riktig sommar!  Har suttit där med min kaffemugg och tänkt på gårdagskvällen med all härlig musik. Blues i dess bästa form. Mudpie Bluesband hade releaseparty för sitt nya album, med många nyskrivna låtar. En toppenkväll. Med alla rätta ingredienser, god mat, kall öl, trevligt sällskap samt bästa musiken!