onsdag 20 juni 2012

Nog känns det att jag har en kropp allt...Inser att gräsklippning på mitt gamla ställe var en "walk in the park" jämfört med detta.
En härlig tomt vi har nu, inget fel på den, men med många fler sneda sluttningar och småbackar är det inte så enkelt att klippa gräsmattan. Med ett instabilt knä och svaga lårmuskler har jag lite svårt att gå där det lutar, att dessutom hålla emot klipparen samtidigt kräver lite balans och muskler.
Men det gick, jag fixade det även om knäet värker som bara den....men efter en dusch och med vila till i morgon blir det nog bra igen.  
Jag kan bara hoppas att hyposensbehandlingen sonen genomgår har god effekt så att han kan börja klippa gräset, men dit är det ett tag. Å andra sidan borde detta träningspass på tomten göra underverk för mina icke befintliga muskler....det kan ju bara bli bättre. När sommaren är slut borde det gå så mycket lättare att klippa gräset, borde ju dessutom klara av lite skogspromenader och jakt på älgar också! Så det är bara att klippa på.....

Kaka på väg att skäras upp i mindre munsbitar!

Jag har nyss bakat en kaka med mandelbotten och philadelphiaglasyr, toppad med hackad daim. En spännande kaka som smakar friskt men ändå sött. Nu sitter jag och gruvar mig för att börja klippa gräset.....har ingen lust men det känns som om det är lika bra att göra det i kväll, då slipper jag ju i morgon.....Det är bara det att knäet värker....men jag får leta reda på en elastisk linda och se till att det blir stadigt och bra runt knäet så ska det nog gå bra!
Men nu först ska jag äta...annars går det inte alls tror jag.
När smyghöjdes matpriserna? Eller är det bara som jag inbillar mig att pengarna inte räcker lika långt när man handlar mat längre. Jag kan inte påminna mig om att jag läst eller sett nåt om prisökningar på mat.

Jag har ett konto där en fast summa går in varje månad och så sent som i slutet av förra året räckte det gott och väl till våra matinköp. Men när 2011 blev till 2012 har jag lagt märke till att jag måste föra över mer pengar för de tar slut innan månaden är slut.

Det handlar inte om att jag har börjat handla mer, eller börjat köpa en annan typ av matvaror utan våra matinköp ser ungefär likadana ut som innan jul. Jag storhandlar det jag behöver för veckan som kommer, sen kan det bli nån liter mjölk eller nåt annat som tagit slut men inte mycket spontaninköp och ändå räcker inte slantarna till. Det tycker jag inte om.

Det blir väl till att ändra överföringen så att en större summa går in på en gång men jag gillar det inte....