söndag 8 juni 2014

Dagens konstaterande: Mina intentioner är goda men tyvärr räcker det inte alltid hela vägen fram. Disken är diskad, tvätten är ren...men där någonstans tappade jag bort resten av dagens att göra lista.

Vädret inbjöd ju verkligen till att städa men hur lockande var inte boken och soffan....ett kort mentalt krig som utföll till dammråttornas och grushögarnas fördel. De kommer att få växa till sig mer innan jag får städgenen att fungera igen. Faktiskt verkar det vara helt hopplöst. Funderar ibland hur det kan komma sig att jag som kan vara så effektiv utanför hemmets väggar kan bli så totalt utan lust och ork att göra någonting alls här hemma.

Eller lusten finns nog....jag har lust att måla sonens klädkammare, en vägg i förrådet som for illa under den tid det var läcka i garagetaket. Lust att städa i matkällaren har jag också för att inte tala om en stor önskan att slippa skrapa av sig under fötterna när jag ska lägga mig i sängen. Men vad hjälper det när orken vill läsa istället? Inte mycket kan jag säga....
Jag tror att jag får göra som eleverna i min klass, en arbetsplanering där jag får sätta kryss vartefter jag gjort klart sakerna......fortsättning följer.....
Bredbydagen kom och gick, soligt väder, många människor och marknadsstånd. Åskmoln som tornade upp sig och hotade med oväder men som tur var höll det sig undan hela dagen. Det var först under natten regnet kom. När vi gick hem från puben strilade det ner. Fast inte så värst mycket och dessutom gjorde det ingenting eftersom vi var på väg hem.

Idag regnar det i alla fall. Det gör att det finns tid att hinna ikapp inne. Disk, tvätt och städning. Disk- och tvätthögarna är påbörjade men vad det blir av städningen återstår att se. Mitt knä mår i alla fall oförskämt bra med tanke på dansandet igår kväll, så jag kan inte skylla på att det gör ont för att slippa städa.

Medan jag stökar och pysslar med både det ena och andra kollar jag in dopet när jag slinker förbi teven. Jag hann se hur Chris mamma satte sig innan kungligheterna, men insåg sin fadäs och klev upp igen. Fascineras också av det faktum att lilla Estelle sitter på sin stol, hur lyckas de få henne till det? Att få en tvååring att sitta stilla längre än några minuter måste ses som en bedrift.....

Nej nu är det dags att få en mugg kaffe, byta laddning i maskinerna och sen kanske plocka upp tusensidorsboken och läsa en stund.