lördag 9 mars 2019

Filurar i soffan och kollar skidskyttarna som ger sig ut i spåret i Östersund. Jag borde förstås ha passat på att åka dit nu när det är VM, men så långt tänkte jag inte. Faktum är att det är rätt bra utsikt här i soffan också.

Efter gårdagens goda mat är det inte lätt att veta vad jag ska laga till middag. Svårt att matcha det jag bjöds på igår. Först risotto med tryffel, därefter färska musslor i en god, smakrik och gräddig sås. Som avslutning en glasstårta med krokant! Mums, mums! Så alltså? Vad ska jag laga idag? Lutar åt en bit ryggbiff, kantareller med en senapsdressing på någon slags macka kanske.....vi får se.

Pratade med sonen i morse när han följt bästa kompisen till bussen som i ett första steg skulle ta honom tillbaka till Sverige efter besöket i Flekke. Ganska snabbt hamnade diskussionen i filmens värld. Han har ju inte sett Captain Marvel filmen ännu men tack och lov ville han veta vad som hände och hur filmen var uppbyggd för att länka till den sista Avengersfilmen som har premiär i slutet av april. Jag fick prata och fundera, hurra! Förhoppningsvis är filmen så populär att vi kan se den när han kommer hem för att göra högskoleprovet i början av april....håller tummarna att den går så länge... i såna fall får jag ju se den rätt snart igen. Hoppas, hoppas!



Smaskig tårta till dessert...och vacker!


Lördag morgon, i tvättstugan snurrar tvättmaskinstrumman runt, runt. I huvudet snurrar tankarna runt, runt. Sköna tankar summerar veckan som gått. Jag har hunnit med en hel del. Jobb förstås, lite ledigt på onsdagen, bio och som kronan på verket fick jag umgås med familjen runt supersmarrig mat igår kväll. Att dessutom bara få sätta sig vid dukat bord och njuta av läckerheterna var underbart efter en arbetsvecka. De kan det där med matlagning i min morbrors familj!

En annan av veckans höjdpunkter var biobesöket, Captain Marvel! För ett riktigt fan av Marvel Cinematic Universe var det en högtidsstund. Längtar till att jag får se den igen och igen och igen...framförallt längtar jag till End game!!