söndag 15 januari 2012

Söndag kväll och jag har haft en trivsamt lärande timme vid teven. Det var ett program med Hans Rosling, där han pratade om sin älskade statistik. Han är så fantastisk tycker jag, det tråkigaste ämne lyckas han göra intressant och till och med roligt. Tänk om man kunde få hälften av hans pedagogiska egenskaper.....

Drömmen är att få närvara vid en av hans föreläsningar, jag skulle kunna lyssna till honom hur ofta som helst. Dessutom lyckas han ofta hitta nya infallsvinklar till saker som man inte tänkt på. Han visar också prov på statistikens dråpligheter, som att varje person i Sverige har 1,99 ben i snitt.....(om jag minns rätt)
Sonen satt bredvid och tränade geografi men han blev också fängslad och tittade klart på programmet med mig. Det handlade ju dessutom en hel del om geografi, i och för sig inte det han skulle öva på men ändå...nog så lärorikt.

Hans Rosling Foto: Gapminder

För er som missade programmet klicka på den här länken.
http://svtplay.se/v/2676444/dokumentarfilm/hans_roslings_statistik

Här är en länk till en av hans föreläsningar.
http://www.ted.com/talks/hans_rosling_shows_the_best_stats_you_ve_ever_seen.html


Njuter av att titta på vintersportarna idag, det har varit en bra dag så här långt ur svensk synvinkel. Att ha en brasa som sprakar och värmer gör ju inte det hela sämre heller. Sonen fixade med lite smått och gott ute som behövde göras sen fick vi varm choklad med vispgrädde! Mums, vad det är gott!
En grå söndag med snö som sakta singlar ner...inomhus tränas läxa, både svenska, engelska och geografi. Det är skönt om en stor del av läxläsningen blir gjord under helgen, det blir lugnare under skolveckan då.
Veckan som kommer startar sonens träning igen, måndag onsdag som under hösten. I morgon får han dock skippa träningen för det är dags för hyposenssprutan igen.