söndag 1 juli 2018

Nu är den ute, veden och det var så många fler vedträn än jag kunde ana. Tillsammans jobbade jag och sonen till dess att vi var klara idag. Glad i hågen, men trött gick jag in för att duscha och slappa med en bok i hängmattan.

Plötsligt kom jag på att jag hade startat en omgång rabarbersaft igår som väntade på att silas och sockras idag....nog sjönk humöret lite men efter en dusch stapplade jag mig uppför trappan och satte igång. När jag ändå var på gång förberedde jag middagen som denna dag blev laxpaket på grillen.

Fast sen....sen blev det boken och jag!

Här ligger all ved! Många fyllda skottkärror blev det!

Det blev mindre och mindre till dess att det var.....

....tomt!

Belöningen, en god middag på grillen!

Söndag igen, en vecka som mer eller mindre flugit iväg. Kan ju bero på att vissa dagar var lite väl blåsiga kanske...

Många trevliga händelser har kommit min väg denna vecka. Check på juridiktentan, Sverige vann mot Mexiko och jag var på en trevlig middag i onsdags.

Helgen tillbringas här hemma, fast den har inte varit jättelugn. Igår skördade jag all rabarber, det var en del så det fanns mycket att ta reda på. En stor kastrull med saft är under tillverkning, jag gjorde rabarbersoppa och rabarbersirap (tack för tipset H!). Resten av rabarbern delades och stoppades i frysen i mindre förpackningar så när jag denna vinter kommer på att jag vill laga till chutney eller något annat som kräver rabarber, slipper jag göra en efterlysning på fejan.

Men till det som skapat den stora jobbinsatsen denna helg. Jag har ju fått för mig att jag vill ha ett uppblåsbart spabad på altanen....har anlitat expertis för att kolla om det överhuvudtaget är genomförbart och det är det. Nackdelen är att det medför lite jobb, eller mycket jobb för att vara exakt. All ved som finns i vedförrådet ska ut för att stöttor mot åsarna ska kunna ta plats. Och jag lovar, det är inte lite ved. Fördelen med detta är att jag då kan måla väggen bakom som fortfarande är röd....nu kan den också få bli grå. En annan fördel är att jag då har ett gyllene läge att kapa veden i mer hanterbara längder då de flesta vedträn som finns är för långa för vår braskamin.

Fast det gör sig ju inte själv om man säger så och om jag hade svårt att hitta på något att göra under kommande semester är det löst nu. Sonen konstaterade krasst igår att det enkla jobbet är att tömma vedförrådet. Det kommer inte att gå lika snabbt och enkelt när den ska tillbaka.....sen kan det diskuteras om det verkligen går så snabbt att tömma.

Hur som helst, sonen och jag började tömma förrådet igår....jag tror att vi möjligtvis har fått ut hälften....idag ska resten ut! Heja oss!

Rabarber i mängd!

Rabarbersaft, rabarbersoppa och rabarbersirap.

Där inne i mörkret står sonen och fyller skottkärra efter skottkärra som jag lastar av.