tisdag 14 maj 2013

När jag kom hem från jobbet idag hade vi en ny ytterdörr i källaren! Det blev jättefint, dessutom med nytt handtag på både den och dörren uppe. Och med lås som matchar så att vi bara behöver en nyckel. Perfekt.

Efter middagen var det dags att åka till stan för sonens träning igen. En helt vanlig tisdag alltså. Men vi fick lov att åka lite tidigare än i vanliga fall, för jag var tvungen att hinna in på Flugger före styrelsemötet jag skulle på medan sonen först tränade en grupp och sedan tränade själv.
Anledningen till besöket var inte att köpa färg.....utan mitt velande.....
Jag har nämligen ändrat mig vad gäller färgen på huset....upptäckte att den jag valt blev alldeles för ljus så nu har jag köpt ännu en provburk.....jag börjar ha gott om dem nu.....Men det är ju ingen fara...det går ju att måla upp burkarna i första varvet när huset ska till att grundmålas så småningom. Eller det är ju faktiskt växthuset som ska målas i sommar så det lär var på det färgen hamnar i första hand.

Jag hoppas verkligen att det blev rätt färg den här gången....men det är ju bättre att vela och tveka nu än när målandet påbörjats......

Just nu längtar jag efter semester.....almanackan är så fulltecknad för både mig och sonen de närmaste veckorna så det är nästan löjligt. Då gäller det att hitta stunder att koppla av där tillfälle ges. För att få riktigt nära till vila tror jag att jag ska bära upp utemöblerna från förrådet. De möbler som ska stå utanför växthuset alltså, på den del av altanen som blir utan tak. Då har jag nära till en skön stol i solen (om det nu blir så fint väder som prognoserna lovat framöver).