tisdag 26 juli 2016

I år kan man inte annat än älska vår sommar. Varmt och härligt väder gör att det är högsäsong för shorts, linnen och sandaler. Ett och annat värmeåskväder dyker också upp. Det tycker jag väl i och för sig inte om lika mycket men av någon anledning hör det till!

Jag kommer ihåg när jag var liten och var i min morfars stuga hur åskan mullrade och regnet forsade i alla grusgångar och smattrade mot plåttaket. Vår getabock som hette Petter var väldigt åskrädd så när det åskade gömde han sig darrande i sitt lilla hus. Det var tur för mig att han fanns, då kunde jag fokusera på hans rädsla istället för min egen. För jag gillar ju som sagt inte åskan nåt vidare....

Nu mullrar det igen, men eftersom vi har massor av surf på vår 4G går det att använda internet ändå utan att ha något inkopplat i väggen. Passar ganska bra just nu för jag är väldigt rastlös idag. Jag bara väntar på att få börja packa. Men än är det för tidigt, det får bli imorgon kväll eller torsdag morgon.

Däremot har jag tvättat idag, så nu är allt vi eventuellt skulle vilja ha med oss rent. Både sonen och jag använder nu bara kläder vi absolut inte vill ha med i packningen. Därför ser vi ut lite si och så...

Med tanke på att det är mer än ett dygn kvar till dess att det är dags att packa skulle jag kunna göra saker. Till exempel plocka röda vinbär som är precis lagom mogna för att göra gelé av. Eller göra min enkla goda rabarberchutney. Eller göra saft, det finns inte en droppe hemgjord saft kvar längre. Eller så gör man ingenting....utan bara väntar....jag väntar.

Morgonljuset i växthuset är underbart!

Tänk att mina små ynkliga plantor blommar så vackert!

Min favoritblomma, Murbinkan blommar överdådigt med sina vita och rosa blommor. 

Det blev ett kok potatis i hinken som stod på altanen.