söndag 26 augusti 2012

Det blev en vända till stan helt i onödan...ungefär hälften av tränarna dök aldrig upp så träningen ställdes in. Känns ju inte sådär jättekul när man kört fyra mil enkel väg och egentligen hade lust att vara hemma.
Jag tycker nog att det hör till god ton att ringa och säga att man inte kommer, eller skicka ett sms. Det är respektlöst med andra människors tid att bara strunta i att höra av sig tycker jag.
Alla kan glömma, det är mänskligt men jag har svårt att tänka mig att så många glömde samtidigt...
Nåja det är inte lönt att sitta här och vara sur och arg för det, vi får tänka positivt i stället....vi kom ju hem mycket tidigare än vi tänkt oss!

Jag har i alla fall satt mig med jobbet här hemma i stället så nu är jag klar med det. Funderar vad jag ska hitta på nu, träna lite kanske och sen läsa innan det är dags att koja. Så får det bli.
Medan jag gick omkring och småstökade här hemma mitt på dagen ringde min morbror och undrade om vi var hemma. Han hade åkt till sin stuga för att fixa med en del saker så han var kaffesugen efter stöket där. Det blev en trevlig paus i söndagslunken.

Eftersom vi inte har haft några tider att passa idag, förrän om ett tag, så hann jag till och med laga middag som krävde lite förberedelser. Nu har vi precis ätit och ska strax göra oss i ordning för att åka till stan igen. Sonen har tränarträning på ju-jutsun. Jag tar med mig ryggsäcken med jobb så kanske jag hinner undan en del i alla fall.
Mums idag hann jag laga riktig middag!
Gick en tur runt tomten för att titta till lite. Det blommar här och där. Lite ätbart finns det också. Potatisen som jag satte sent i år har blommat men jag har ännu inte tittat hur det ser ut i jorden, om det blir några ätbara knölar eller om det bara är ris. Det ska jag kolla en annan dag.

Det blir i alla fall många äpplen på träden i år, tyvärr ser trädet med sommaräpplen ut att ha fått nån slags sjukdom. Jag måste kolla upp det närmare och se vad jag ska göra åt det. Trädet med vinteräpplen har dock klarat sig finfint. Lite surkörsbär blev det också....men de lämnar jag till fåglarna. De måste ju också få något att äta.

En av alla malvor.
Det finns smultron på Nygatan också, även om de inte är lika många.
Ringblommor i full blom.
Sockerärtor.
Det blir äpplen på båda våra träd. Det här hade behövt gallras....
Rudbeckior i rabatten på framsidan.
Rönnbären är på väg att mogna. Det blir många i år. 
I går när jag slank in på affären för att köpa bröd, som vi hade totalt slut på här hemma, stannade jag till och reflekterade lite över innehållet där. 
Tänk så det har ändrats, även om vi inte har störst utbud på olika brödsorter här i vår by, så nog finns det en del att välja på. Inte bara limpa, franska och kavring längre....och nästan allt är färdigskivat. 

Jag vet att det har varit så länge nu, men när det plötsligt började dyka upp färdigskivat bröd i affären minns jag att jag funderade över av vilken anledning man skulle betala för att någon annan skulle skiva brödet åt en. Jag tyckte att man kunde göra det själv. Därför köpte jag aldrig färdigskuret förut. Men någonstans efter vägen måste ju även jag ha upptäckt att det är rätt praktiskt, för plötsligt är det mest färdigskivat jag köper. Och många med mig, uppenbarligen, eftersom det finns så många olika varianter av det. 

Konstigt vad tankarna kan haka upp sig på ibland....

I dag vaknade jag rätt tidigt och klev upp och startade en tvätt. Sen la jag mig för att slappa en stund till, somnade om och vaknade av att sonen ropade god morgon nerifrån källaren. Det blev allt en riktig sovmorgon i dag. Skönt. Nu sitter jag med kaffemuggen och ska strax ta mig lite frukost. Ta reda på tvätt är en av dagens sysslor förutom knäträning. Ska även åka med sonen till hans träning i stan i kväll. Då tänkte jag ta med mig jobb och sitta med det där.