lördag 12 februari 2011

Calzone

Till middag blev det inte enbart glass, calzone stod också på menyn. Jag hade färdig pizzadeg hemma så det blev sex små calzonepiroger. Det smakade gott, sjuklingen lyckades äta en hel. Idag tycker han att det är förtvivlat att vara sjuk, han har massor av läxa han inte orkar med, ett av hans spel hakar upp sig på sista banan så han kommer inte vidare, han föll i trappen och slog sitt knä, han har inga bra böcker att läsa, han är också less men för trött och slut för att egentligen orka med nånting. Ändå har han idag fått alvedon enligt dagsdos för att orka mer, men det har inte riktigt hjälpt. Han har hög feber trots det. Törs inte tänka hur hög den skulle vara utan medicin....
För mig går dagarna ganska fort nu eftersom jag får fokusera på att hjälpa sonen. Det innebär att jag rör mig mycket, precis som jag ska. Dessutom hinner jag inte bli less på samma sätt som vanliga dagar. Fast jag skulle hellre bli less om bara Sudden fick vara frisk.

Deckare

Mellan mina uppdrag att se till att den lille/store pojken får saker att dricka, alvedon för att ta ner den eländes febern och serva med hostmedicin har jag klämt en deckare. Den heter Vecka 36, är skriven av Sofie Sarenbrant och har höggravida kvinnor i centrum för berättelsen. Den var välskriven men ändå lättläst/ snabbläst. Slutet bäddar för en uppföljare. Gillar man Läckberg, Larsson och Rosman ska man läsa den här också.

Igelkottens elegans

Nu har jag läst ut Igelkottens elegans. En finstämd bok med många filosofiska tankar. Till en början tyckte jag att det blev för mycket av det filosofiska men efter drygt halva boken grep den tag och sen gick den inte att släppa. Det är inte en bok att läsa för att rensa hjärnan, den behöver man ha med sig för att tillgodogöra sig tankarna i boken!

Morgonkaffe

Sitter i soffan och får morgonkaffe och nyheter via lokaltidningen. Tittar ut och ser en klarblå himmel, det blir nog en toppendag för utomhusaktiviteter idag. Tänk att det alltid lockar som mest när det är som svårats att ta sig ut.  Sonen fortsätter att pendla mellan 39 och 40 grader. Hade han varit frisk skulle vi i alla fall ha kunnat grilla på gården. Men jag lever på hoppet att detta är sista feberdan!