söndag 12 september 2021

Idag är det en riktig grå ruskdag. Jag hade egentligen tänkt ta en tur ut i skogen men med tanke på att mina skogskängor tappade halva sulan i fredags var det bara att stanna hemma. En promenad blev det ändå förstås, men runt gatorna i byn där det inte krävs nåt grövre på fötterna. 

Den här helgen har jag återigen fått fylla på min energibägare. Faktum är att det började redan på jobbet i fredags när vi med avstånd träffades fysiskt i en av mina arbetsgrupper. Dagen började soligt och vi fick mycket gjort och med en härlig promenad på lunchen gick det bra att jobba även när regnet tog över på eftermiddagen. Ja, det enda som inte gick bra den dagen var väl det faktum att mina bästa (läs enda) skogskängor tappade sulan. Arbetskamratens munskydd som låg i hennes jacka räddade promenaden. Ska dock försöka ta mig till skomakaren i stan så snart som möjligt för munskyddet håller nog inte för evigt.  Blir svårt att komma ut i skogen annars.....även om det förstås finns nya kängor att köpa är det ingen bra idé att gå långt i terräng i alldeles nya kängor. 

Igår fick jag också fylla på energi när en god vän kom och åt med mig på kvällen. Bäst av allt, hon har samma typ av lite småsjuka humor som jag har...det borgar för många glada skratt. Fast vi kan vara allvarliga också. Det är en fin balans. 

Idag har jag gjort så lite som möjligt. Mitt favoritsoffhörn tar emot mig och jag låter mig ligga där, läsa och slötitta på teven. Inte behöver jag laga mat, det finns gott om rester sen igår. Lagade mat till ett helt kompani tror jag....undrar hur mycket jag trodde att vi skulle äta egentligen?

Ligger och tänker på det här med att fylla på energi, vilken tur att den hinken aldrig kan bli för full, den rinner aldrig över utan har alltid plats för mer. Så perfekt! Nästa helg tänker jag fylla på den igen så jag har så jag klarar mig när jag snart går in i min uppsatsskrivarbubbla.

Den här bilden togs igår, lördag. Idag var det mycket tyngre moln. 

Jag orkade inte hela min dessert igår. Den smakade smaskens till en kopp te idag istället!