söndag 12 maj 2013

Det blev en lång promenad för mig medan de första timmarnas träning pågick i eftermiddag. Jag gick nere vid kajen och förundrades över hur de som bor där nere har inrett sina inglasade balkonger. Där finns allt från små vardagsrum till matrum. En kristallkrona hängde också på nåt ställe.

Skulle jag bo där skulle man tydligt se var....det skulle vara inrett som ett växthus....med en liten sittgrupp!

Men nu bor jag inte där utan här. Längtar verkligen till dess att jag får inreda mitt växthus som växer fram ute på altanen. Undrar just om man kan fästa min hängmatta från Guatemala i takbjälkarna? Tänk att ligga där och läsa bland chili och tomater.

Här kommer dagens visdomsord: klipp inte ner fröställningarna från Klasespirea med ullig fleecetröja på!

Det är grått och molnen hänger tunga. Trots det kvittrar fåglarna glatt....det kan ju bara betyda att det kommer att bli en fin dag, om än molnig.
Det finns en del saker att göra ute på tomten men det är så mycket enklare att komma till skott när solen skiner. Därför misstänker jag att jobbet kommer att vara kvar när kvällen är här. Annars kan jag ju hoppas på fint väder nästa helg...nackdelen då är att jag inte kan få sonens hjälp eftersom han är i Jönköping och tävlar. Nåja det är ingenting att bekymra sig över, det blir som det blir.

Jag tror när jag tänker efter att jag ska ägna mig åt att ta det lugnt idag, hela tiden fram till dess att sonen ska skjutsas till stan och träningen.
Jag trodde att han skulle träna först klockan tre men sent igår kväll nämndes klockan ett....hur det blir återstår att se...hoppas det är klockan tre. Det blir några timmar extra hemma då.

Kollar in nyhetsmorgon....som vanligt när det är helg....inser att det är förfärligt dyrt att gifta sig.....en relativt enkel brudklänning kostar 8000 kronor........vill man ha en lite stilfullare klänning får man hosta upp minst 20 000. Jösses....

Läser i tidningen att mamman till en av de kidnappade kvinnorna i Cleveland säger att hon skulle ge kidnapparen en kram och tala om att hon förlåtit honom om hon möter honom.....själv skulle jag inte kunna vara så förlåtande till en person som gjort mitt barn så illa. Sen är det väl i och för sig tur att hon inte är fylld av hat, hat har ju en tendens att äta upp människor inifrån.
Själva händelsen i sig är så förfärlig...det värsta är att det verkar dyka upp nya fall hela tiden av människor som suttit inlåsta under hemska förhållanden. Jag fattar inte att världen och människor är så fulla av ondska.

En annan snackis idag är Globenpubliken som buade ut Sverige för deras eländiga spel i matchen mot Slovenien. Ett lag som spelar dåligt kommer aldrig att spela bättre om det blir utbuat...snarare tvärtom. I stället för att försöka lyfta sig från botten trycks man ju riktigt ner i dyngan istället. Leif Boork skriver i sin krönika att publiken har rätt att bua...vi är inte överens kan jag säga. Sedan kan man naturligtvis diskutera den svenska spelinsatsen, för den var ju verkligen inte den bästa även om de vann....

Kvinnan som är försvunnen i Boden har ännu inte hittats...hoppas verkligen att hon av någon outgrundlig anledning håller sig undan med flit....men sannolikheten för det minskar varje minut som går. Vilken fruktansvärd ovisshet hennes anhöriga måste leva i....växlingarna mellan hopp och djupaste förtvivlan.

Om man bor i Seattle ska man akta sig för att bli ovän med sina grannar....där körde en 51-årig man in i fyra grannars hus med en bulldozer....tur att man inte har såna grannar....och vilken tur att ingen människa kom till skada. Tydligen hade mannen en förkärlek till att gräva hål i grannskapet med sin bulldozer nattetid. En verkligt udda hobby måste jag säga.

Nu ska jag ta mig lite kaffe och sen blir det frukost, därefter måste jag förbereda middagen så att det går fort att fixa till den när vi kommer hem ikväll.