lördag 11 april 2015

Efter att ha sovit halvtaskigt flera nätter då jag vaknat utan att kunna somna om var jag lagom utmattad i går kväll. Därför var sängen extra skön natten som gick, kuddarna mjuka och täcket fluffigt. Varmt och gott helt enkelt. Gissa om jag såg fram emot en skön natts sömn med en härlig sovmorgon??

Vid halv åtta vaknade jag av att ett jumbojet höll på att starta på baksidan.....det tog en stund till dess att jag insåg att det var den gamla vanlig crossen utan ljuddämpare längre bort på gatan som varvade som en galning. Efter en stund blev det tyst och jag höll precis på att somna om när den gick igång igen. Då fantiserade jag om att ta på min jedimorgonrock, gå ut på balkongen för att med hjälp av kraften lyfta crossen bort till slamlagunen och långsamt låta den sjunka. 

Men se det gjorde jag inte, istället blev det lite frukost och en promenad i det härliga vädret, sen kaffe mot solväggen hos mamma och grillade hamburgare till lunch hemma på vår egen gård.  

Då hade jag fått energi nog för att skita ner händerna. Ut i växthuset för att så fröer av olika slag. Några dahliaknölar och gladiolus hamnade också i krukor. Nu är det bara fyra fröpåsar kvar som ska behöver sås i förväg, men till det måste jag ha mer jord. Säcken är slut nämligen...och det är jag också. Mina knän och leder värker på ett sätt som inte är roligt alls.....därför blir det inte mer gjort idag. Vila och ett avsnitt av Daredevil med sonen!!

Nu har antalet fröpåsar minskat samtidigt som småkrukorna ökat i antal.


Den första porslinshyacinten har tittat upp i gräsmattan.