söndag 15 mars 2020

Redan söndag och om gårdagen bjöd på en strålande vårvinterdag är det mer soffliggarläge idag. Inte mig emot, det är ju mitt normala söndagsläge.

Den här helgen började härligt med att jag blev bjuden på sushimiddag hos en god vän. Vilken rolig kväll det blev, jag skrattade så att jag fick träningsvärk i magen och ont i käkarna. Så underbart. 

Igår efter att ha tagit en promenad på förmiddagen skulle jag handla hem en burk ravioli då jag inte hade ork eller lust att laga nån mat. Döm om min förvåning när jag insåg att hamstringsgalenskapen kommit till Bredbyn. Hyllorna där konserver brukar stå gapade skrämmande tomma. Nu klarade jag mig utan ravioli, jag köpte med en påse pommes hem istället....det gick också bra att äta.

Men jag kan inte låta bli att fundera över vad det är som händer. Såvitt jag kan sluta mig till, efter att ha lyssnat till nyheterna och de råd myndigheterna ger, råder ingen livsmedelsbrist. Att ha ett litet lager för att klara de 72 timmar myndigheterna rekommenderar har nog de flesta av oss utan att rensa hyllorna i affärerna. 

Det gör ju istället att de som verkligen behöver handla mat blir utan. Till exempel alla studenter och andra som inte riktigt har de förvaringsmöjligheter eller den ekonomi ett större hushåll har. Så när hyllorna gapar tomma finns ingen pasta för dem att köpa hem. 

Självklart ska vi lyssna till myndigheternas råd och följa de rekommendationer de ger, tvätta händerna noga och stanna hemma så snart vi känner oss lite krassliga. Nu är det viktigare än någonsin att vi hjälper varandra, plockar fram våra mest omtänksamma sidor och visar hänsyn. Det gör vi inte genom att enbart se om vårt eget hus utan det är tillsammans vi kommer att ta oss igenom detta!

Att världen står inför en situation som inte liknar något annat vi har varit med om, i alla fall inte under min livstid, råder det ingen som helst tvekan om. Just därför tänker jag att det är viktigt att lyssna på experterna (då menar jag inte de självutnämnda) och vara sansade tillsammans.